Michael Gambon: Πέθανε ο «Ντάμπλντορ» από το Χάρι Πότερ σε ηλικία 82 ετών

Σε πένθος βυθίστηκε ο παγκόσμιος κινηματογράφος, καθώς όπως έγινε γνωστό μέσα από την Daily Mail πέθανε ο ηθοποιός Michael Gambon, σε ηλικία 82 ετών.

Michael Gambon: Πέθανε ο «Ντάμπλντορ» από το Χάρι Πότερ σε ηλικία 82 ετών

Ο Σερ Michael Gambon ήταν Άγγλος, γεννημένος στην Ιρλανδία, ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Ο ηθοποιός έγινε ιδιαίτερα γνωστός ως διευθυντής του Hogwarts, «Άλμπους Ντάμπλντορ», στις έξι τελευταίες ταινίες της σειράς Harry Potter, παίρνοντας τον ρόλο του αποθανόντα Ρίτσαρντ Χάρις. Στην τεράστια καριέρα του , ο Michael Gambon κέρδισε τέσσερα βραβεία BAFTA και τρία Olivier, μεταξύ άλλων βραβεύσεων και υποψηφιοτήτων.

Η ανακοίνωση της οικογένειας αναφέρει: «Είμαστε συντετριμμένοι που ανακοινώνουμε την απώλεια του Sir Michael Gambon. Ήταν ένας αγαπημένος πατέρας και σύζυγος. Πέθανε γαλήνια στο νοσοκομείο έχοντας πλάι του τη σύζυγό του Anne και τον γιο τους Fergus, μετά από μάχη με την πνευμονία. Ο Μάικλ ήταν 82 ετών. Ζητάμε από όλους να σεβαστούν αυτή την επίπονη στιγμή και σας ευχαριστούμε όλους για τα μηνύματα συμπαράστασης και αγάπης».