Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή Αχλαδίου της βόρειας Εύβοιας, όπου νωρίτερα κατέπεσε πολιτικό ελικόπτερο Agusta Α109.

Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης

Ειδικότερα, στην περιοχή βρίσκονται πλωτά του Λιμενικού Σώματος αλλά και ιδιωτικά σκάφη, ενώ αεροναυαγοσωστική επιχείρηση πραγματοποιεί και ένα ελικόπτερο Super Puma, το οποίο μετέβη στο σημείο από την 111 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Επιπλέον, κινητοποιήθηκε μονάδα υποβρύχιων αποστολών προς παροχή συνδρομής στις έρευνες.Πληροφορίες για δύο επιβαίνοντες

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ελικόπτερο που κατέπεσε υπήρχαν δύο επιβαίνοντες, οι οποίοι αγνοούνται. Σημειώνεται ότι στο σχέδιο πτήσης ήταν δηλωμένο ένα άτομο.

Το ελικόπτερο εκτελούσε ιδιωτική πτήση Αφίδναι – Βιομηχανική Περιοχή Βόλου.

Σύμφωνα και πάλι με πληροφορίες, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών προσγειώθηκε προσωρινά στο Μαντούδι Ευβοίας, από όπου απογειώθηκε στις 10.13 με προορισμό το Πήλιο.

Ωστόσο, λίγο αργότερα, χάθηκε από τα ραντάρ της ΥΠΑ ενώ πετούσε πάνω από τη βόρεια Εύβοια.

Τι δήλωσε στην «Κ» αυτόπτης μάρτυρας

«Βγήκα έξω και το είδα, πήγαινε πολύ χαμηλά, ίσα να ακουμπήσει τη θάλασσα. Λέμε κάτι ψάχνει, έτσι υποθέσαμε λόγω της πλημμύρας και μετά από λίγο ακούσαμε ένα μπαμ και χάθηκε», δήλωσε στην «Κ» ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Πηγή: kathimerini.gr