Κακοκαιρία: O Κραυσίδωνας πνίγει τον Βόλο – Χωρίς ρεύμα και νερό η πόλη

Τεράστιοι τόνοι νερού διοχετεύονται μέσα στους δρόμους.

Κακοκαιρία: O Κραυσίδωνας πνίγει τον Βόλο – Χωρίς ρεύμα και νερό η πόλη

Σαρωτικό είναι το πέρασμα της κακοκαιρίας Elias στον Βόλο που πνίγεται, την ώρα που είναι ακόμη ανοικτές οι πληγές από τον Daniel. Στον Βόλο και το Πήλιο, που δεν έχουν ακόμη συνέλθει από τις προηγούμενες πλημμύρες, έχει απαγορευτεί με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας η κυκλοφορία στην πόλη.

Ο Κραυσίδωνας έχει σπάσει με αποτέλεσμα τεράστιες ποσότητες νερού να διοχετεύονται μέσα στους δρόμους της πόλης, ενώ η βροχή επιμένει. Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί καθώς μετεωρολογικές προβλέψεις θέλουν την καταιγίδα να μην κοπάζει τις επόμενες ώρες.

Πλημμυρισμένες, μεταξύ άλλων, είναι οι περιοχές Παλαιό Λιμεναρχείο, η Παπαδιαμάντη στο κέντρο από το Δημαρχείο μέχρι και τον κόμβο Αθηνών, η 2ας Νοεμβρίου και ο Αγιος Παντελεήμονας, ενώ άμεσος κίνδυνος υπάρχει και στο Νέο Δέλτα και το ίδρυμα ‘Ασπρες Πεταλούδες όπου απειλεί ο χείμαρρος Ξηριάς.

Νοικοκυριά στον Βόλο, τη Νέα Ιωνία, το Διμήνι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και μέχρι στιγμής είναι άγνωστο πόσο θα διαρκέσει η αποκατάσταση της ζημιάς. Επίσης, υπάρχουν προβλήματα και με την υδροδότηση, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι τα κινητά και τα σταθερά τηλέφωνα λειτουργούν με μεγάλη δυσκολία και μόνο κατά διαστήματα.

Πολλοί κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι σε οχήματα, αλλά και σε καταστήματα. Στον λόφο της Γορίτσας στον παραλιακό δρόμο από Βόλο προς Αγριά, οι τεράστιες ποσότητες νερού έχουν σαν αποτέλεσμα να έχουν σχηματιστεί καταρράκτες.

Ο περιφερειακός δρόμος του Βόλου δεν είναι προσβάσιμος σε πολλά σημεία, ενώ σοβαρά προβλήματα σημειώνονται στον κόμβο προς την Αγριά όπου οι δρόμοι έχουν γίνει ποτάμια, τα φερτά υλικά είναι πολλά και έχει διακοπεί κάθε κυκλοφορία.

«Η κατάσταση γίνεται ανεξέλεγκτη. Έκκληση. Κλειστείτε στα σπίτια σας, πηγαίνετε σε ψηλότερους ορόφους, προστατεύστε τη ζωή σας» αναφέρει σε ανάρτησή του ο Αχιλλέας Μπέος.