Ήχησε το 112 στην Αττική: Προειδοποίηση για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων την Τετάρτη (27/09)

Λίγο πριν τις 10 το βράδυ ήχησε το 112 στην Αττική προειδοποιώντας τους κατοίκους να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις, την Τετάρτη (27/9), ενόψει της κακοκαιρίας Elias.

Ήχησε το 112 στην Αττική: Προειδοποίηση για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων την Τετάρτη (27/09)

Mήνυμα στα κινητά με προειδοποιητικό περιεχόμενο εστάλη στην Αττική για την Τετάρτη (27/9), λόγω της κακοκαιρίας Elias, μέσω του 112.

«Προειδοποιητικό μήνυμα για πιθανότητα ισχυρής έντασης βροχοπτώσεων και τοπικών καταιγίδων για αύριο, Τετάρτη. Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις», ανέφερε το μήνυμα του 112 που εστάλη στην Αττική, λόγω της προβλεπόμενης εξέλιξης της κακοκαιρίας Elias.

Ενισχύεται μέσα στο επόμενο 24ωρο η ένταση της κακοκαιρίας Elias με σφοδρές βροχοπτώσεις να αναμένονται στην Αττική, τη Στερεά και τη Δυτική Ελλάδα και τα Επτάνησα.

Ήδη έχουν σταλεί μηνύματα 112 σε πολλές περιοχές της χώρας ενώ από τα μεσάνυχτα και μετά θα ενταθούν, όπως δείχνουν οι προγνώσεις, τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Πρόδρομες κινήσεις ξεκίνησαν από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το δήμο Λαμιέων, ώστε να απομακρύνουν προληπτικά κάποιους κατοίκους από το χωριό Κόμμα και ιδιαίτερα από τα σπίτια που βρίσκονται πολύ κοντά στο Σπερχειό. Παράλληλα, υπάρχει μία ετοιμότητα για τη συνολική εκκένωση του χωριού αν παραστεί ανάγκη κατά τη διάρκεια της νύχτας.