Θεσσαλονίκη: Ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο - Ο δράστης ακινητοποιήθηκε από περαστικούς

Συνελήφθη ένας δράστης που έκλεψε ένα κοσμηματοπωλείο στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο - Ο δράστης ακινητοποιήθηκε από περαστικούς

Στη σύλληψη ενός 42χρονου ληστή προχώρησαν δυνάμεις της ΔΙ.ΑΣ στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι του Σαββάτου (23/9).

Ο δράστης είχε νωρίτερα εισέλθει σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της πόλης με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του και υπό την απειλή όπλου αφαίρεσε από συρτάρια της επιχείρησης χρυσαφικά και κοσμήματα αξίας περίπου 8.000 ευρώ.

Κατά τη διαφυγή του, ο ιδιοκτήτης, με την επέμβαση περαστικών, ακινητοποιήθηκε και κατόπιν συνελήφθη από αστυνομικούς που προσέτρεξαν άμεσα στο σημείο.

Σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν: σακίδιο πλάτης που περιείχε τα αφαιρεθέντα χρυσαφικά, μάσκα μεταμφίεσης και κράνος που χρησιμοποίησε για να καλύψει το πρόσωπό του κατά τη ληστεία, πιστόλι με γεμιστήρα που έφερε έξι φυσίγγια, μεταλλική λάμα και κατσαβίδι.

Επιπλέον, κατασχέθηκε δίκυκλο που είχε χρησιμοποιήσει για να προσεγγίσει τον στόχο του, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή σε προγενέστερο χρόνο.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του βρέθηκαν ρολόγια χειρός, η νομιμότητα κατοχής των οποίων ερευνάται.

Τα αφαιρεθέντα κοσμήματα αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες της επιχείρησης, ενώ το δίκυκλο, μετά τον έλεγχό του από συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, θα αποδοθεί στον νόμιμο κάτοχό του.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχημάτισαν εις βάρος του αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Πηγή: in.gr