Πόλεμος στην Ουκρανία: Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Ντονέτσκ

Διάταγμα του διορισμένου από τη Ρωσία κυβερνήτη απαγορεύει στους πολίτες να κυκλοφορούν στους δρόμους,κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ απαγορεύει και συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις και άλλες μαζικές εκδηλώσεις.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Ντονέτσκ

Οδιορισμένος από τη Ρωσία κυβερνήτης του Ντονέτσκ επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με διάταγμα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο Ντένις Πουσίλιν απαγορεύει στους πολίτες να κυκλοφορούν στους δρόμους και όλους τους δημόσιους χώρους από τις 23.00 μέχρι τις 4.00 από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, αναφέρει το διάταγμα. Απαγορεύονται επίσης οι συγκεντρώσεις, οι διαδηλώσεις και άλλες μαζικές εκδηλώσεις στα ελεγχόμενα από τη Ρωσία εδάφη του Ντονέτσκ, εκτός και αν έχει δοθεί άδεια από το Επιχειρησιακό Γενικό Επιτελείο Απόκρισης στη Στρατιωτική Απειλή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Το διάταγμα υπογράφηκε από το Πουσίλιν στις 18 Σεπτεμβρίου και με αυτό εισάγεται επίσης «στρατιωτική λογοκρισία στις ταχυδρομικές επιστολές και στα μηνύματα που μεταδίδονται μέσω τηλεπικοινωνιακών συστημάτων καθώς επίσης και έλεγχος των τηλεφωνικών συνομιλιών».

Στα άλλα μέτρα που προβλέπονται από το διάταγμα είναι η εγκατάσταση φυλακίων ελέγχου και ασφαλείας στα σύνορα με τις περιοχές του Λουγκάνσκ και της Ζαπορίζια.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ