Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Σε ποιες περιοχές αναμένεται ο μεγαλύτερος όγκος νερού

Προ των πυλών βρίσκεται το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να προειδοποιεί πως οι περιοχές από την Πελοπόννησο και πάνω πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή.

Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Σε ποιες περιοχές αναμένεται ο μεγαλύτερος όγκος νερού

Νωρίτερα σήμερα Παρασκευή 22/9, πραγματοποιήθηκε έκτακτη διυπουργική σύσκεψη υπό τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί και δεύτερη μέσα στο Σαββατοκύριακο

Η κακοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη.

«Μετά από ένα καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο με υψηλές θερμοκρασίες έρχεται ένα νέο κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα επηρεάσει και πάλι γεωγραφικά διαμερίσματα τα οποία ταλαιπωρήθηκαν από την κακοκαιρία Daniel. Το κύμα αυτό θα έχει και ένταση και διάρκεια.

Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν την Κυριακή το πρωί στα βορειοδυτικά και τη Δευτέρα θα απασχολήσουν το μεγαλύτερο μέρος της Κεντρικής και Βόρειας χώρας. Δυστυχώς, μέσα στις περιοχές που θα ρίξει πολύ νερό και η Θεσσαλία» ανέφερε αρχικά ο μετεωρολόγος.

«Δυστυχώς και σε αυτή την κακοκαιρία φαίνεται ότι η Θεσσαλία θα βρεθεί κατά κάποιο τρόπο στο επίκεντρο, όχι στα επίπεδα που ήταν η κακοκαιρία Daniel. Από Δευτέρα μεσημέρι, Τρίτη, Τετάρτη θα πέσει μεγάλος όγκος νερού και στην περιοχή της Θεσσαλίας, ιδιαίτερα προς τα δυτικά και βόρεια τμήματα. Θέλει προσοχή» πρόσθεσε.

«Μέχρι και την Τετάρτη το κύμα κακοκαιρίας θα χτυπά την ανατολική και κεντρική Θεσσαλία αλλά και τη Χαλκιδική. Προσοχή από την Πελοπόννησο και πάνω» κατέληξε.

Πηγή: cnn.gr