Μώραλης: «Προφανώς και θα είμαι υποψήφιος, δεν είμαστε περαστικοί»

Την επανεκλογή του στο αξίωμα του δημάρχου Πειραιά πρόκειται να διεκδικήσει ο Γιάννης Μώραλης, όπως ανακοίνωσε στους εκπροσώπους του Τύπου την Τρίτη (16/10).

Μώραλης: «Προφανώς και θα είμαι υποψήφιος, δεν είμαστε περαστικοί»

Την επανεκλογή του στο αξίωμα του δημάρχου Πειραιά πρόκειται να διεκδικήσει ο Γιάννης Μώραλης, όπως ανακοίνωσε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στο πλαίσιο της παρουσίασης για την Ψηφιακή Στρατηγική του Δήμου Πειραιά 2018-2024.

«Προφανώς και θα είμαι υποψήφιος. Δεν είμαστε περαστικοί από την πόλη», τόνισε ο δήμαρχος Πειραιά.

Επεσήμανε, δε, ότι ο «Πειραιάς Νικητής» είχε δύο χαρακτηριστικά που κατά την άποψή του του έδωσαν τη νίκη στις προηγούμενες εκλογές:

Δεν είχε αναφορά σε κόμματα. «Το κάθε μέλος του «Πειραιά Νικητή» έχει βέβαια το δικό του προσωπικό πολιτικό στίγμα, προφανώς κάποιο κόμμα ψηφίζει, κάπου μπορεί να ανήκει, αλλά ως συνδυασμός είμαστε πέρα από κόμματα», είπε. Αρκετά από τα στελέχη του προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα. Ο κ. Μώραλης σημείωσε πως χαίρεται που οι αρχηγοί των κομμάτων πλέον μιλάνε για διαφορετική λογική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Χαίρομαι να ακούω π.χ. τον αρχηγό της Ν.Δ., ή την αρχηγό του Κινήματος της Αλλαγής ή αρκετούς άλλους να λένε ότι στους Δήμους θα πρέπει να επιλέξουμε ικανούς, εργατικούς Δημάρχους, χωρίς κατ’ ανάγκη να είναι από κόμματα. Αυτό για εμένα πιστεύω ότι είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός. Είναι βεβαίως ευχάριστο να σε στηρίζουν μεγάλα κόμματα, γιατί αυτό αποτελεί ένδειξη εμπιστοσύνης, αλλά το πιο σημαντικό είναι να σου δίνει στήριξη η κοινωνία και οι πολίτες και εμείς εκεί απευθυνόμαστε», σημείωσε.

Ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε επίσης στην επικείμενη ανάπλαση του Μικρολίμανου, σημειώνοντας πως εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

«Προχωράμε άμεσα σε δημοπράτηση του έργου. Πιστεύω ότι είμαστε ικανοί μέσα στον Νοέμβριο να δημοπρατήσουμε, αν δεν έχουμε ενστάσεις. Πρόκειται για έναν διεθνή διαγωνισμό και απαιτούνται 50 ημέρες για να γίνει η δημοπράτηση. Πιστεύω πως τον Ιανουάριο μπορούμε να έχουμε ανάδοχο για να ξεκινήσει ένα έργο που απασχολεί την πόλη πολλές δεκαετίες», συμπλήρωσε.

Πηγή: naftemporiki.gr