Μενέντεζ: «Προσπαθούν να με φιμώσουν» - Τι βρέθηκε στην κατοχή του

«Παρασκηνιακές δυνάμεις προσπαθούν να φιμώσουν τη φωνή μου και να σκάψουν τον πολιτικό τάφο μου» δήλωσε ο κατηγορούμενος για διαφθορά, Μπομπ Μενέντεζ.

Μενέντεζ: «Προσπαθούν να με φιμώσουν» - Τι βρέθηκε στην κατοχή του

Τρεις κατηγορίες αντιμετωπίζει συνολικά ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Μπομπ Μενέντεζ, και η σύζυγός του, Ναντίν Αρσλάνιαν, από το απόγευμα της Παρασκευής (22/09).

Συγκεκριμένα κατηγορείται,

  • Για υπόθεση διαφθοράς
  • Για συνωμοσία για διάπραξη δωροδοκίας
  • Για συνωμοσία για διάπραξη απάτης και συνωμοσία για εκβίαση

Ο γερουσιαστής, σε Συνέντευξη Τύπου που παρείχε αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι «για χρόνια παρασκηνιακές δυνάμεις προσπαθούν επανειλημμένως να φιμώσουν τη φωνή μου και να σκάψουν τον πολιτικό τάφο μου. Εδώ και έναν χρόνο βρίσκεται σε εξέλιξη μία εκστρατεία συκοφαντικής δυσφήμισης εναντίον μου».

«Αυτοί που βρίσκονται πίσω από αυτή την εκστρατεία απλά δεν μπορούν να δεχθούν ότι ένας Λατινοαμερικανός πρώτης γενιάς με ταπεινή καταγωγή θα μπορούσε να γίνει γερουσιαστής και να υπηρετεί τη χώρα με εντιμότητα. Ακόμη χειρότερα, με βλέπουν ως εμπόδιο στους ευρύτερους πολιτικούς στόχους τους. Με έχουν κατηγορήσει ψευδώς στο παρελθόν», πρόσθεσε και κατέληξε,

«Έχω σταθεί ακλόνητος απέναντι σε δικτάτορες από όλο τον κόσμο, στο Ιράν, την Κούβα, την Τουρκία και αλλού. Παραμένω προσηλωμένος στη συνέχιση αυτής της σημαντικής δουλειάς. Καλώ τους φίλους μου και τους υποστηρικτές μου και την κοινότητα που μας στηρίζει γενικότερα, να αφυπνιστεί. Ας θυμηθούν ότι και τις άλλες φορές εισαγγελείς έκαναν λάθος. Είμαι βέβαιος ότι αυτό το θέμα θα λυθεί επιτυχώς».

Υπενθυμίζεται ότι ο γερουσιαστής των ΗΠΑ, Μπομπ Μενέντεζ, και η σύζυγός του, Ναντίν Αρσλάνιαν, παραπέμφθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής (22/09) σε δίκη με τις κατηγορίες που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Τι βρέθηκε στην κατοχή του

Σύμφωνα με το AP, στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι ο Μενέντεζ, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, παρείχε ευαίσθητες και μη δημόσιες πληροφορίες της αμερικανικής κυβέρνησης σε αιγυπτιακούς κυβερνητικούς αξιωματούχους και έλαβε μέτρα για να βοηθήσει κρυφά την Αίγυπτο, συμπεριλαμβανομένης της συγγραφής επιστολής-φάντασμα για λογαριασμό της Αιγύπτου, με την οποία πίεζε άλλους γερουσιαστές να άρουν την αναστολή χορήγησης βοήθειας ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων στη χώρα.

Όπως δήλωσαν οι αρμόδιοι εισαγγελείς, σε έρευνα στο σπίτι του ζεύγους βρέθηκαν 100.000 δολάρια σε ράβδους χρυσού και 480.000 δολάρια σε μετρητά, ένα πολυτελές αυτοκίνητο και χρήματα για την αποπληρωμή στεγαστικού δανείου από 3 Αιγύπτιους επιχειρηματίες, με αντάλλαγμα εξυπηρετήσεις, που είχαν στόχο τον πλουτισμό τους.

Οι εν λόγω επιχειρηματίες είναι επίσης κατηγορούμενοι.

Φωτογραφικά καρέ από τα ευρήματα:

Μενέντεζ
Χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του Μενέντεζ (U.S. ATTORNEY'S OFFICE VIA AP)
Ράβδοι χρυσού στην κατοχή του Μενέντεζ
Ράβδοι χρυσού που βρέθηκαν στην κατοχή του Μενέντεζ (U.S. ATTORNEY'S OFFICE VIA AP)
Χρήματα στην κατοχή του Μενέντεζ
Χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του Μπομπ Μενέντεζ (U.S. ATTORNEY'S OFFICE VIA AP)

Πηγή: News247