Σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή με φόντο το εργασιακό

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το σχόλιο του Αδ. Γεωργιάδη για το εύρος των χθεσινών συγκεντρώσεων. - Ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή με φόντο το εργασιακό

Σε κλίμα γενικευμένης σύγκρουσης κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για όλα τα θέματα της συγκυρίας, αλλά και με ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ εν μέσω διεργασιών στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξελίσσεται από χθες η συζήτηση στη Βουλή επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, μέσω του οποίου κυρώνεται οδηγία της Ε.Ε. παράλληλα με την προώθηση άλλων σχετικών διατάξεων. Δεδομένου ότι επέδειξαν διάθεση τοποθέτησης 89 βουλευτές, ενώ παρεμβαίνουν και πολιτικοί αρχηγοί, η χθεσινή πρώτη συνεδρίαση προγραμματίστηκε να συνεχιστεί έως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενώ η ψηφοφορία, που θα είναι ονομαστική έπειτα από αιτήματα που κατέθεσαν κατ’ αρχήν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, αναμένεται να διεξαχθεί αργά σήμερα το απόγευμα.

Οι τόνοι ανέβηκαν νωρίς, με επίκεντρο τον βαθμό επιτυχίας των απεργιακών κινητοποιήσεων αλλά και το εύρος των συγκεντρώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας. «Η ώρα είναι 12:40. Στις 10:30 είχε ξεκινήσει, υποτίθεται, η μεγαλειώδης πορεία κατά του νομοσχεδίου. Πηγαίντε με τα μάτια σας και δείτε έξω στο Σύνταγμα τη μεγαλειώδη πορεία! Δεν υπάρχει ψυχή», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Αδωνις Γεωργιάδης. Οπως ήταν αναμενόμενο, η τοποθέτηση αυτή του κ. Γεωργιάδη προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις από τον χώρο του ΚΚΕ, αλλά και επικριτικά σχόλια από το ΠΑΣΟΚ. «Αλήθεια, μετράτε και κεφάλια; Μετράτε τους συμμετέχοντες στις απεργιακές κινητοποιήσεις των ομοσπονδιών, των σωματείων; Εχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο, έχουμε τέτοια πια ακρίβεια στην τήρηση των αριθμών;» σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημ. Μάντζος.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σωκρ. Φάμελλος, όπως και ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας, αλλά και σε σαφώς οξύτερους τόνους ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυρ. Βελόπουλος, εξέφρασαν εντονότατο σκεπτικισμό για την πρόσφατη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, με τους δύο πρώτους να υπογραμμίζουν πως άμεσα θα πρέπει η κυβέρνηση να ενημερώσει σε βάθος τα κόμματα για το περιεχόμενο αυτής της συνάντησης.

Ως προς τον κ. Φάμελλο, δεν πέρασε απαρατήρητη και μια ευρύτερου πολιτικού ενδιαφέροντος αναφορά που έκανε, κοιτάζοντας μάλιστα προς την πλευρά των εδράνων του ΠΑΣΟΚ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει σήμερα μια πρόταση εναλλακτική για τη διακυβέρνηση της χώρας. Και αυτή την πρόταση πρέπει να την προχωρήσουμε σε όλο τον προοδευτικό χώρο κάθε μέρα και περισσότερο, γιατί έχουμε ανάγκη μια διαφορετική προοδευτική κυβερνητική διέξοδο στην Ελλάδα», είπε. Σε αυτό το πλαίσιο, με ενδιαφέρον αναμενόταν η σημερινή τοποθέτηση του κ. Ν. Ανδρουλάκη από το βήμα της εθνικής αντιπροσωπείας.

Κριτική στην κυβέρνηση με ειδικότερη αναφορά στους εποχικούς πυροσβέστες και στα αιτήματά τους έκανε σε παρέμβασή της η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Πηγή: kathimerini.gr