Ασπρόπυργος: Δεκάδες βόμβες μολότοφ και εκρηκτικοί μηχανισμοί σε προαύλιο χώρο ΚΑΠΗ

Δεκάδες βόμβες μολότοφ και εκρηκτικοί μηχανισμοί εντοπίστηκαν σε προαύλιο χώρο ΚΑΠΗ στον Ασπρόπυργο.

Ασπρόπυργος: Δεκάδες βόμβες μολότοφ και εκρηκτικοί μηχανισμοί σε προαύλιο χώρο ΚΑΠΗ

Τις μολότοφ εντόπισε υπάλληλος του ΚΑΠΗ και σύμφωνα με την αστυνομία σχετίζονται με τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στη Λ. Νατο.

Σύμφωνα με την αστυνομία τα ευρήματα σχετίζονται με τα επεισόδια που έλαβαν χώρα το βράδυ του Σαββάτου (16/09/2023) στις οδούς Γενοκτονίας και λεωφόρο ΝΑΤΟ όταν ομάδα ατόμων ακινητοποίησε διερχόμενο λεωφορείο και το πυρπόλησε ενώ στη συνέχεια έστησαν οδοφράγματα και επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο.

Όπως ανακοινώθηκαν από τον υπάλληλο του ΚΑΠΗ βρέθηκαν και στη συνέχεια κατασχέθηκαν:

53 αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί (μολότοφ),

2 αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί εμπρηστικοί μηχανισμοί, αποτελούμενοι ο καθένας από ένα μεταλλικό φιαλίδιο βουτανίου και μια κροτίδα με φυτίλι,

αυτοσχέδιος εκρηκτικός εμπρηστικός μηχανισμός, αποτελούμενος από μεταλλικό φιαλίδιο βουτανίου, πλαστικό μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό και
κροτίδα με φυτίλι,

αυτοσχέδιος εκρηκτικός εμπρηστικός μηχανισμός, αποτελούμενος από φιαλίδιο βουτανίου και 2 πλαστικά μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό,

ζευγάρι διάφανα πλαστικά προστατευτικά γυαλιά,

πέτρα και 2 πλαστικοί κλωβοί.

Η προανάκριση για εμπρησμό, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παρακώλυση συγκοινωνιών, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα διενεργείται από το Τμήμα Κρατικής Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Τα επεισόδια στη λεωφόρο ΝΑΤΟ

Το περασμένο Σάββατο λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη λεωφόρο ΝΑΤΟ ομάδα περίπου 30 ατόμων ακινητοποίησε λεωφορείο και ανάγκασε τον οδηγό να το εγκαταλείψει.

Στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στο όχημα και επιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους.

Η αστυνομία προχώρησε σε 8 προσαγωγές.

Πηγή: in.gr