Πόσιμο το νερό στον Βόλο - Σε ποιες περιοχές παραμένει ακατάλληλο

Πόσιμο το νερό στον Βόλο - Σε ποιες περιοχές παραμένει ακατάλληλο

Πόσιμο έχει καταστεί το νερό στον Βόλο μετά από 16 ημέρες ακαταλληλότητας, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν το υδρευτικό σύστημα της Θεσσαλίας, όπως ενημέρωσε ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα.

Ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση χαρακτηρίζεται το νερό που παρέχεται στις δημοτικές ενότητες Πορταριάς Ιωλκού, Μακρυνίτσας, καθώς και στους οικισμούς των Χανίων και της Δρακείας.

Ένα νέο κρούσμα σαλμονέλλας, 45 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 101 λοιμώξεις του αναπνευστικού

Στην περιφέρεια Θεσσαλίας το τελευταίο 24ωρο καταμετρήθηκαν 1236 προσελεύσεις στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των υπό επιτήρηση μονάδων υγείας. Οι 45 από αυτές αφορούν λοιμώξεις του γαστρενετερικού συστήματος και οι 101 λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος.

Το τελευταίο 24ωρο ανιχνεύτηκαν με μοριακή μέθοδο ανίχνευσης γενετικού υλικού σε 5 δείγματα γαστρεντερικού, εντεροπαθογόνα.

Επιπλέον, μέσω της υποχρεωτικής δήλωσης νοσημάτων, δηλώθηκε 1 κρούσμα σαλμονέλλας που μετά από διερεύνηση προκύπτει ότι συνδέεται με τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Η αύξηση του αριθμού των καταγεγραμμένων κρουσμάτων της λοίμωξης του αναπνευστικού πιθανόν να οφείλεται στην αύξηση της θετικότητας που παρατηρείται στην περιφέρεια της Θεσσαλίας όπως και στις περισσότερες περιφέρειες της επικράτειας.

Σχετικά με το θάνατο πολίτη στη Λάρισα, ο έλεγχος για λεπτοσπείρωση ήταν αρνητικός.

Στο μεταξύ, η εκστρατεία εμβολιασμού συνεχίζεται έναντι του τετάνου στην περιφέρεια Θεσσαλίας. Μέχρι σήμερα Τετάρτη (20/9) έχουν πραγματοποιηθεί 568 εμβολιασμοί, ενώ αύριο ξεκινούν εμβολιασμοί σε παιδιά για την ηπατίτιδα Α.

Πηγή: cnn.gr