Λιβύη: Πέντε μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο!

Τρία μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη έχασαν τη ζωή τους και δυο αγνοούνται ύστερα από τροχαίο δυστύχημα, όπως ανακοίνωσε αρχικά το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας. Ωστόσο, πλέον γίνεται λόγος για πέντε νεκρούς.

Λιβύη: Πέντε μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο!

Πέντε μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη έχασαν τη ζωή τους ύστερα από τροχαίο δυστύχημα, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Το δυστύχημα συνέβη λίγο μετά την άφιξη της ελληνικής αποστολής με C-130 στο αεροδρόμιο της Βεγγάζης. Σύμφωνα με πληροφορίες το λεωφορείο που τους μετέφερε συγκρούστηκε μετωπικά με ένα φορτηγό με αποτέλεσμα τα δύο οχήματα να τυλιχτούν στις φλόγες.

Λίγο μετά τις 21:00 απογειώθηκε από την Ελευσίνα C-130 με γιατρούς και ειδικό εξοπλισμό ακόμη και για παροχή πρώτων βοηθειών αλλά και για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων.

Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώθηκε πως θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Το πρακτορείο επικαλείται τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας της Λιβύης Othman Abduljaleel, ο οποίος ανέφερε ότι κατά το τροχαίο τραυματίστηκαν 15 συνολικά Έλληνες, εκ των οποίων οι 7 είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Δύο Λίβυοι νοσηλεύονται επίσης σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στα πλησιέστερα νοσοκομεία, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, που επικαλείται το Reuters, η ελληνική αποστολή είχε συνολικά 16 μέλη συν τρεις διερμηνείς. Την είδηση μετέδωσε και το πρακτορείο Al Arabiya.

Η ΕΡΤ μετέδωσε ότι η αποστολή είχε προσγειωθεί ελάχιστες ώρες νωρίτερα στη Βεγγάζη και κατευθυνόταν προς την πόλη Ντέρνα που επλήγη από τις σαρωτικές πλημμύρες λόγω της κακοκαιρίας Daniel.