Ο επικεφαλής της ΝΑSA παραδέχθηκε ότι πιστεύει στους εξωγήινους κι ας μην έχει αρκετές αποδείξεις!

O επικεφαλής της NASA κατά την ανακοίνωση των συμπερασμάτων της αναφοράς με την ύπαρξη εξωγήινων δήλωσε ότι πιστεύει στην ύπαρξη τους παρότι δεν έχουν βρεθεί ακόμα αρκετά στοιχεία.

Ο επικεφαλής της ΝΑSA παραδέχθηκε ότι πιστεύει στους εξωγήινους κι ας μην έχει αρκετές αποδείξεις!

Στην πλέον κοινότοπη ερώτηση που τίθεται συνεχώς σε όσους ασχολούνται με την αεροδιαστημική κλήθηκε να απαντήσει ο επικεφαλής της NASA.

Το αν είμαστε μόνο στο σύμπαν.

Έτσι, μετά τη δημοσίευση σχετικής αναφοράς, ο Μπιλ Νέλσον, εξέφρασε την πεποίθησή του για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής.

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται στον απόηχο της έκθεσης μιας επιτροπής που έχει αναλάβει να διερευνήσει τα Αγνώστου Ταυτότητας Ανώμαλα Φαινόμενα (UAP), τον επίσημο όρο για τα UFO ή τα ανεξήγητα αντικείμενα που παρατηρούνται στον ουρανό.

Τα πορίσματα της έκθεσης της NASA ανέφεραν ότι ενώ ορισμένα UAP παραμένουν ανεξήγητα, συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη συλλογή περισσότερων δεδομένων και την καλύτερη κατανόηση της προέλευσης και της φύσης τους.

Ο Νέλσον τόνισε ότι η προσωπική του πεποίθηση ευθυγραμμίζεται με την ιδέα ότι υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός κατοικημένων πλανητών διασκορπισμένων σε όλη την αχανή έκταση του σύμπαντος.

Με εξελίξεις όπως το τηλεσκόπιο James Webb, οι επιστήμονες επεκτείνουν την εξερεύνηση των εξωπλανητών, των πλανητών εκτός του ηλιακού μας συστήματος. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στους ερευνητές να εντοπίζουν ουράνια σώματα που μπορεί να φιλοξενούν συνθήκες που ευνοούν τη ζωή.

Απαντώντας στο ερώτημα αν πιστεύει στην ύπαρξη ζωής στο σύμπαν, δεδομένης της αφάνταστης έκτασής του, ο Νέλσον δήλωσε:

«Αν με ρωτάτε αν πιστεύω ότι υπάρχει ζωή σε ένα σύμπαν που είναι τόσο απέραντο που μου είναι δύσκολο να κατανοήσω πόσο μεγάλο είναι, η προσωπική μου απάντηση είναι ναι».

Σημείωσε επίσης ότι συμβουλεύτηκε επιστήμονες της NASA για να εκτιμήσει τη μαθηματική πιθανότητα ύπαρξης εξωγήινης ζωής.

Η απάντηση των επιστημόνων ήταν συγκλονιστική, καθώς υπολόγισαν ότι, λαμβάνοντας υπόψη τα δισεκατομμύρια αστέρια σε δισεκατομμύρια γαλαξίες, μαζί με την πιθανότητα να βρεθεί ένας άλλος πέτρινος πλανήτης σαν τη Γη με κατοικήσιμη ατμόσφαιρα, η πιθανότητα ήταν «τουλάχιστον ένα τρισεκατομμύριο». Αυτή η εντυπωσιακή εκτίμηση υπογραμμίζει την τεράστια κλίμακα του σύμπαντος και τη δυνατότητα ύπαρξης ζωής αλλού.