Πλημμύρες: Ακόμη 36 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 37 λοίμωξης αναπνευστικού στις πληγείσες περιοχές

Τι ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, για τα περιστατικά στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές. Ξεπέρασαν τα 100 τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και αυτά της λοίμωξης του αναπνευστικού.

Πλημμύρες: Ακόμη 36 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 37 λοίμωξης αναπνευστικού στις πληγείσες περιοχές

Νέα κρούσματα γαστεντερίτιδας και λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος ανακοίνωσε στην επίσημη ενημέρωση για τις πληγείσες περιοχές από την πλημμύρα το απόγευμα της Πέμπτης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Σύμφωνα με όσα είπε, από τους 1.152 πολίτες που επισκέφτηκαν τις δομές του ΕΣΥ, αναφέρθηκαν 37 κρούσματα λοίμωξης του αναπνευστικού και 36 κρούσματα γαστρεντερίτιδας.

Συνολικά, όπως είπε η κυρία Αγαπηδάκη, έχουμε μέχρι σήμερα 130 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 126 κρούσματα λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού.

«Ο αριθμός των κρουσμάτων δεν εμπνέει ανησυχία διότι είναι αναμενόμενος για την περίοδο και την εποχή», τόνισε η ίδια.

Έχουμε ακόμη ένα άτομο που νοσηλεύεται στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας και ένα στην Καρδίτσα.

Ανευρέθηκαν τα παθογόνα e. Coli και clostridium difficile. Επίσης, έχουν βρεθεί σε πολίτες νοροϊός και ροταϊός.

«Δεν εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας σε κανέναν από τους ασθενείς που νοσηλεύονται και δεν υπάρχει συρροή κρουσμάτων σε καμία περιοχή», συμπλήρωσε η ίδια.

Δίκτυο υδροδότησης

Χθες λήφθηκαν 40 νέα δείγματα νερού, 14 από τη Μαγνησία, 14 από τη Λάρισα και 12 από την Καρδίτσα.

Δεν υπάρχει καμία μεταβολή σε σχέση με όσα είχαν ανακοινωθεί χθες. Από αύριο, Παρασκευή, η ενημέρωση για το νερό θα γίνεται ανά δημοτικό διαμέρισμα.

Πηγή: News247