Κικίλιας: «Εγκληματικό αν εκκενώναμε τον θεσσαλικό κάμπο»

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε στους χειρισμούς του στην κακοκαιρία και τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν θα παραιτηθεί.

Κικίλιας: «Εγκληματικό αν εκκενώναμε τον θεσσαλικό κάμπο»

«Σε όλη την πολιτική μου σταδιοδρομία, δεν έχω μάθει να φυγομαχώ». Ήταν το σχόλιο που έκανε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, καθιστώντας σαφές ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί.

Σε κάθε περίπτωση, συμπλήρωσε, μιλώντας στον ANT1 «η διαμόρφωση του κυβερνητικού σχήματος είναι αποκλειστικό προνόμιο του Πρωθυπουργού».

Σε ό,τι αφορά την κακοκαιρία Daniel και τη σωρεία των προβλημάτων που προκάλεσε, ειδικά στον θεσσαλικό κάμπο, έκανε λόγο για ένα ακραίο φαινόμενο, τονίζοντας πως έπεσαν 600-800 τόνοι νερού ανά στρέμμα μέσα σε λίγες ώρες, ενώ παράλληλα η κακοκαιρία χτυπούσε και σε άλλες περιοχές συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.

Ο κ. Κικίλιας υπεραμύνθηκε των χειρισμών του Υπουργείου του, αναφέροντας ότι είχαν σταλεί ειδικές οδηγίες πολλές μέρες πριν ξεσπάσει η κακοκαιρία και ότι οι ειδοποιήσεις μέσω του 112 στάλθηκαν όλες εγκαίρως.

Απαντώντας στο ερώτημα τι θα μπορούσε να είχε γίνει καλύτερα, είπε μεταξύ άλλων, ότι «δεν θα μπορούσαμε να είχαμε ζητήσει να εκκενωθεί ο θεσσαλικός κάμπος εν μέσω ακραίας κακοκαιρίας και να βγάζαμε στον δρόμο 230.000 ανθρώπους. Θα ήταν εγκληματικό να κάναμε κάτι τέτοιο».