Πάνω από 2.300 οι νεκροί του Daniel στην Ντέρνα, φόβοι για επιπλέον 5.000 θύματα σ' όλη τη Λιβύη

Τουλάχιστον 2.300 άνθρωποι πέθαναν από τις καταστροφικές πλημμύρες, μόνο στην πόλη Ντέρνα, της Λιβύης, την ίδια στιγμή που υπολογίζεται ότι επιπλέον 5.000, περίπου έχουν χαθεί στην αφρικανική χώρα από το χτύπημα του Daniel και 10.000 είναι οι αγνοούμενοι! 

Πάνω από 2.300 οι νεκροί του Daniel στην Ντέρνα, φόβοι για επιπλέον 5.000 θύματα σ' όλη τη Λιβύη

Τρομακτικές είναι οι επιπτώσεις του περάσματος της φονικής καταιγίδας Daniel όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από τη γειτονική Λιβύη...

Τουλάχιστον 2.300 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στην πόλη Ντέρνα στα ανατολικά της αφρικανικής χώρας, ανακοίνωσε την Τρίτη η Υπηρεσία Ασθενοφόρων και Έκτακτης Ανάγκης.

«Περίπου 5.000 άλλοι άνθρωποι έχουν χαθεί μετά τις πλημμύρες», δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu ο Οσάμα Άλι, εκπρόσωπος της υπηρεσίας, ενώ από επίσημα χείλη γίνεται λόγος για 10.000 αγνοούμενους!

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεκάδες χωριά και πόλεις βυθίστηκαν από τις πλημμύρες εν μέσω εκτεταμένων ζημιών στις υποδομές.

Οι τοπικές αρχές στην Ντέρνα δήλωσαν ότι δύο φράγματα κατέρρευσαν στην πόλη, ενισχύοντας τις φονικές πλημμύρες ενώ προκλήθηκε ανεμοστρόβιλος και υδροστρόβιλος που σάρωσαν τα πάντα στο πέρασμα τους, αφού ο Daniel ενισχύθηκε προχωρώντας πάνω από τη Μεσόγειο...

«Το δίκτυο των δρόμων και των γεφυρών στη Ντέρνα έχει καταρρεύσει εντελώς», δήλωσε στο Anadolu ο Αλ Χουσεΐν Σουεϊντάν, επικεφαλής του τμήματος δρόμων και γεφυρών της λιβυκής κυβέρνησης με έδρα την Τρίπολη.

Εκτίμησε την ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων δρόμων και γεφυρών στην πόλη σε περίπου 300 εκατομμύρια δηνάρια Λιβύης (67 εκατομμύρια δολάρια).

«Έχει ανατεθεί τεχνική ομάδα από το υπουργείο Μεταφορών για να εκτιμήσει το μέγεθος της ζημιάς στην ανατολική Λιβύη», πρόσθεσε.

Ο Σουεϊντάν είπε ότι οι ζημιές που προκλήθηκαν από την καταιγίδα εμποδίζουν τις προσπάθειες αποστολής βοήθειας στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές.

Τη Δευτέρα, το Συμβούλιο της Προεδρίας της Λιβύης απηύθυνε έκκληση στις φιλικές χώρες και τις διεθνείς ομάδες βοήθειας να παράσχουν βοήθεια στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές στην ανατολική περιοχή.