Πιερρακάκης: «Ορισμένα σχολεία στη Θεσσαλία μπορεί να μην ανοίξουν για μήνες»

Στις λύσεις που εξετάζει το υπουργείο Παιδείας για τη στέγαση των μαθητών και μαθητριών τα σχολεία των οποίων έχουν ισοπεδωθεί από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, αναφέρθηκε ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης, καθώς, όπως επεσήμανε ορισμένα σχολεία πιθανόν «να μην μπορούν να ανοίξουν για μήνες».

Πιερρακάκης: «Ορισμένα σχολεία στη Θεσσαλία μπορεί να μην ανοίξουν για μήνες»

Ειδικότερα, ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του στον ANT1 τόνισε πως την Τετάρτη (13/9) σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί θα εξετασθεί ποια σχολεία στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Θεσσαλίας είναι ακατάλληλα να ανοίξουν.

«Όλα τα σχολεία δεν θα μπορέσουν να ανοίξουν σε μία εβδομάδα […] θα δούμε όλες τις εναλλακτικές που έχουμε στη διάθεσή μας, για παράδειγμα να πάνε οι μαθητές σε όμορα σχολεία», σημείωσε.

«Είμαστε δίπλα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές», έχουμε στη Θεσσαλία ένα σχολικό πληθυσμό, περίπου 88 χιλιάδων μαθητών, 1.000 σχολικές μονάδες και πάνω από 10.000 εκπαιδευτικούς, σημείωσε ο κ. Πιερρακάκης.

«Δεν έχουμε ώρα για χάσιμο» τόνισε ο υπουργός Παιδείας συμπληρώνοντας μεταξύ άλλων ότι η ψυχολογική υποστήριξη είναι απολύτως αναγκαία και για τον λόγο αυτό μεταβαίνουν ειδικοί στην περιοχή.

Πηγή: cnn.gr