Κακοκαιρία: Ανοίγει τη Δευτέρα 11/9 η πλατφόρμα πρώτης αρωγής - Ποια τα μέτρα στήριξης των πληγέντων

Αναλυτικά τα μέτρα στήριξης για τους πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel, όπως τα εξειδίκευσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρ. Τριαντόπουλος.

Κακοκαιρία: Ανοίγει τη Δευτέρα 11/9 η πλατφόρμα πρώτης αρωγής - Ποια τα μέτρα στήριξης των πληγέντων
Eurokinissi

Σε 2.500 ανέρχονται οι αυτοψίες σε Μαγνησία – Φθιώτιδα και Λάρισα ενώ από την Δευτέρα (11/09) ανοίγει η πλατφόρμα της πρώτης αρωγής στη διεύθυνση arogi.gov.gr για τους πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel και τις καταστροφικές πλημμύρες.

Εξειδικεύοντας τα μέτρα μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού από τη Λάρισα για τους πληγέντες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος είπε:

  • Η επιδότηση έναντι της στεγαστικής συνδρομής είναι ως 10.000, για στήριξη επιχειρήσεων ως 4.000 και για κάλυψη πρώτων επισκευαστικών εργασιών και οικοσκευών ως 6.000
  • Ενεργοποιείται με κάλυψη ως 80% το πλαίσιο στεγαστικής συνδρομής στήριξη ως 70% σε πληγείσες επιχειρήσεις και κτηνοτροφικές και αγροτικές εκμεταλλεύσεις
  • Eνεργοποιείται η επιδότηση συγκατοίκησης
  • Ισχύει αναστολή ασφαλιστικών εισφορών και ανακριτικής εκτέλεσης σε ορίζοντα εξαμήνου
  • Ισχύει τριετής απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ

Αθροιστικά η έκτακτη χρηματοδότηση φθάνει στα 45 εκατομμύρια ευρώ.

Αυγενάκης: «Δεν υπάρχει θέμα να μην αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι»

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η καύση και ταφή των νεκρών ζώων και ήδη μεταφέρονται τα πρώτα ψυγεία – φορτηγά για διαδικασία οργανωμένης ταφής σε επιπλέον σημεία όπως η Κοζάνη, η Αττική, τα Τρίκαλα και Καρδίτσα.

Οι αποζημιώσεις θα δοθούν κανονικότατα και ο ΕΛΓΑ έχει ήδη αρχίσει να δέχεται αιτήσεις για να καλυφθούν οι πρώτες ανάγκες σε ζωοτροφές, τόνισε ο κ. Αυγενάκης.

Πηγή: news247.gr