Κακοκαιρία: Στους 11 οι νεκροί - Φόβοι για Πηνειό και Κάρλα (vid)

Πάνω από τα 10 μέτρα η στάθμη του Πηνειού, με τους κατοίκους δεκάδων οικισμών να είναι επί ποδός για να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Κίνδυνος και για τη λίμνη Κάρλα. 

Κακοκαιρία: Στους 11 οι νεκροί - Φόβοι για Πηνειό και Κάρλα (vid)

Δραματική παραμένει η κατάσταση σε ουκ ολίγες περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Δυστυχώς ο κατάλογος των νεκρών όλο και μεγαλώνει, αφού πλέον είναι 11. Το Σάββατο βρέθηκε η σορός ενός άνδρα στην παραλία των Ελληνικών στην Εύβοια, η οποία επιβεβαιώθηκε ότι ανήκει στον 77χρονο που ήταν αγνοούμενος από τις 6 Σεπτεμβρίου από το Πάλτση Πηλίου. Επισήμως οι αγνοούμενοι είναι πλέον 6.

Στην περιοχή της Λάρισας οι κάτοικοι συνεχίζουν να είναι επί ποδός λόγω του Πηνειού, η στάθμη του οποίου έχει ξεπεράσει πλέον τα 10 μέτρα. Χαρακτηριστικό είναι ότι το Σάββατο (09/09) εστάλησαν μηνύματα του 112 σε δεκάδες οικισμούς προκειμένου οι κάτοικοι να είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εφόσον κριθεί σκόπιμο ενώ υπήρξαν και χωριά που εκκενώθηκαν όπως και η στρατιωτική βάση στο Στεφανοβίκειο.

Μεγάλες ποσότητες νερού από τον πλημμυρισμένο Πηνειό, κινείται από την πεδιάδα της Λάρισας προς το Στεφανοβίκειο και τον Ριζόμυλο και το νερό καταλήγει στη λίμνη Κάρλα της οποίας το ύψος του νερού ανεβαίνει επικίνδυνα και έχει ως αποτέλεσμα να πλημμυρίζει και η νοτιοανατολική πλευρά της θεσσαλικής πεδιάδας προς τη Μαγνησία.

Βυθισμένα κάτω από το νερό παραμένουν τα χωριά του Παλαμά, με τους διασώστες να προσπαθούν με κάθε μέσο να σώσουν εγκλωβισμένους. Οι περισσότεροι οικισμοί παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό και νερό.

Πηγή: news247.gr