Φονικές πλημμύρες: Ολονύχτια αναζήτηση για εγκλωβισμένους - Έξι νεκροί, δραματικές διασώσεις

Ολονύχτια αναζήτηση για εγκλωβισμένους - Έξι νεκροί, δραματικές διασώσεις

Φονικές πλημμύρες: Ολονύχτια αναζήτηση για εγκλωβισμένους - Έξι νεκροί, δραματικές διασώσεις

Όλη τη νύχτα θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού ατόμων που έχουν παγιδευτεί στις περιοχές της Θεσσαλίας όπου χτύπησε η κακοκαιρία Daniel με όλα τα μέσα που μπορούν να επιχειρούν ακόμη και όταν έχει πέσει το φως της ημέρας, την ώρα που η χώρα μετρά έξι νεκρούς, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός αυτός θα μεγαλώσει.

Οι φονικές πλημμύρες άλλαξαν τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβαλε την επίσκεψή του στη ΔΕΘ ενώ αύριο Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στο συντονιστικό κέντρο της Λάρισας. Οι εκτεταμένες καταστροφές ανέβαλλαν και τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ για τις 17 Σεπτεμβρίου.

Οι επιχειρήσεις, που έχουν ήδη οδηγήσει σε δεκάδες απεγκλωβισμούς σε Μαγνησία, Καρδίτσα και Τρίκαλα θα συνεχιστούν ενώ οι νεκροί ανέρχονται σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό σε έξι ύστερα από τον εντοπισμό των σορών δυο γυναικών στο χωριό Αστρίτσα της Καρδίτσας. Νωρίτερα είχε εντοπιστεί νεκρός άντρας μισοπλακωμένος από φερτά υλικά σε ρέμα κοντά στον οικισμό Πετρωτό Δομοκού. Ο κτηνοτρόφος είχε δηλωθεί στην ΕΛΑΣ ως αγνοούμενος από τον αδερφό του.

Συνολικά 1791 διασώσεις - απομακρύνσεις ατόμων που μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι αυτή την στιγμή, ενώ από προχθές, Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου έως σήμερα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 6.284 κλήσεις, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Οι κλήσεις αφορούν κυρίως αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία.

Εναέριες διασώσεις πραγματοποιούν 10 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 3 έχουν διατεθεί από το Γ.Ε.ΕΘ.Α. και μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο, από εναέριους διασώστες, 110 άτομα και συγκεκριμένα:

- 24 (23 και 1 μωρό) άτομα καθώς και 1 σκύλο από Αγία Τριάδα Καρδίτσας

- 28 άτομα από Παλαμά Καρδίτσας

- 25 άτομα από Μεταμόρφωση Καρδίτσας

- 1 άτομο από Κοσκινά Καρδίτσας

- 11 άτομα από Ψαθοχώρι Καρδίτσας

- 15 άτομα από Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων

- 4 άτομα από Ερμήτσι Καρδίτσας

- 2 άτομα από Αστρίτσα Καρδίτσας

Πηγή: cnn.gr