Φωτιά στον Έβρο: Μήνυμα του 112 σε κατοίκους της Λευκίμμης - Απειλούνται σπίτια και στρατόπεδο

Η μάχη των ανδρών της Πυροσβεστικής με τις πύρινες γλώσσες στον Έβρο συνεχίζεται για 15η μέρα την ώρα που οι κάτοικοι της Λευκίμμης πήραν νέο μήνυμα από το 112 να είναι σε ετοιμότητα.

Φωτιά στον Έβρο: Μήνυμα του 112 σε κατοίκους της Λευκίμμης - Απειλούνται σπίτια και στρατόπεδο

Σύμφωνα με το evros-news, έχει καεί ήδη ένα μαντρί και η φωτιά κινείται προς το χωριό και το στρατόπεδο της 7ης Ταξιαρχίας.

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση από την Πυροσβεστική και το Στρατό, διότι φυσούν ισχυροί άνεμοι στο σημείο. Δυστυχώς μαζί με το μαντρί κάηκαν κα τα ζώα του κτηνοτρόφου που υπήρχαν μέσα.

Φωτιά έκαψε μαντρί και ζώα στη Λευκίμμη Σουφλίου

Η φωτιά ξέσπασε σε μια περιοχή που είχε πληγεί από την πυρκαγιά τις προηγούμενες ημέρες, όταν είχε πλησιάσει τότε πολύ κοντά στην Λευκίμμη.

Σημειώνεται πως η φωτιά στον Έβρο συνεχίζει να καίει για 15η ημέρα έχοντας προκαλέσει μέχρι στιγμής ανυπολόγιστη καταστροφή στη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής.

Από το πρωί σήμερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στο μέτωπο βόρεια του Σουφλίου. Ωστόσο, νωρίς τις απογευματινές ώρες η φωτιά μεγάλωσε και πάλι ξαφνικά στην περιοχή «Ζεστά Νερά» Φυλακτού κοντά στο χωριό της Λευκίμμης.

Τρία τα κύρια μέτωπα της φωτιάς

«Τρία είναι τα βασικά μέτωπα που καλούνται να αντιμετωπίσουν σήμερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες επιχειρούν στην περιοχή με σημαντικότερο αυτό που συνεχίζει να καίει βόρεια του Εθνικού Δριμού της Δαδιάς ανέφερε η ΕΡΤ.

Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν σε διάσπαρτες ενεργές εστίες κοντά στις περιοχές Σουφλί, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Κοτρωνιά, Σιδηρώ και Γιαννούλη. Συνεχείς είναι οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα, ενώ από εδάφους επιχειρεί πολύ μεγάλη δύναμη με πάνω από 500 πυροσβέστες.

Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των εναέριων και επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων, ένα μέρος του μικρού πυρήνα που βρίσκεται στη ζώνη προστασίας του Εθνικού Δρυμού έχει καεί με αποτέλεσμα να έχουν γίνει στάχτη αρχέγονα δέντρα και να έχουν καταστραφεί αρκετές φωλιές όπου διαβιούσαν τα σπάνια αρπακτικά που φωλιάζουν στην περιοχή.

Να σημειωθεί ότι οι άνεμοι στην περιοχή είναι ισχυροί, με βορειοανατολική κατεύθυνση, και με ισχύ 5 μποφόρ.

Πηγή: cnn.gr