Κεραυνοί Φίλη κατά Καμμένου και αναφορές στην ΕΡΤ: "Μοιάζουμε με τους προηγούμενους"

Στο θέμα της ΕΡΤ αλλά και  της συνεργασίας με τον Πάνο Καμμένο αναφέρθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Κεραυνοί Φίλη κατά Καμμένου και αναφορές στην ΕΡΤ: "Μοιάζουμε με τους προηγούμενους"

Μεταξύ άλλων, είπε για την ΕΡΤ ότι «Κοχλάζει το θέμα, θα υποστούμε πολιτική ζημιά. Ο Σαμαράς έπεσε και από το θέμα της ΕΡΤ που την έκλεισε. Διαβάστε ψήφισμα δημοσιογράφων της ΕΡΤ χθες, δεν είναι δεξιοί οι άνθρωποι, δεν είναι του Μητσοτάκη, όπως ειπώθηκε κάποια στιγμή εδώ μέσα. Αν είναι μια πολιτική λανθασμένη, τότε αυτή είναι το πρόβλημα, όχι η αποκάλυψή της.Oι παθογένειες του παλιού πολιτικού συστήματος έχουν σχεδόν ενσκήψει και στον ΣΥΡΙΖΑ. Αντίπαλός μας είναι το ύφος και το ήθος της αριστερής διακυβέρνησης. Ολοένα και περισσότερο μοιάζουμε με τους προηγούμενους. Δεν φτάνει το ότι είμαστε διαφορετικοί, πρέπει και να το αποδεικνύουμε κιόλας»

Για τον Πάνο Καμμένο είπε: «Είναι στοιχείο αποπολιτικοποίησης. Ορθώς πήγαμε τότε με τον Καμμένο για λόγους συγκυριακούς. Σήμερα εξαντλεί τη δυναμική της αυτή η συνεργασία. Ο Καμμένος θεωρεί ότι μπορεί να παίξει το παιχνίδι του Σαλβίνι στην Ελλάδα. Θα απογοητευθεί όμως. Είναι καρικατούρα. Γι’ αυτό να λάβουμε τα μέτρα μας για να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμά μας χωρίς παρεμπόδιση».

Ο βουλευτής Σάκης Παπαδόπουλος, τόνισε από την πλευρά του ότι «δεν μπορούμε να πάμε μέχρι τον Οκτώβριο (σ.σ.: του 2019) με τον Πάνο Καμμένο».

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Με τον Πάνο Καμμένο να πάμε μέχρι τον Οκτώβρη δεν μπορούμε, με την πολιτική των ΑΝΕΛ μετά το άδειασμα που έκανε στον Αλέξη Τσίπρα, είναι ένα ζήτημα χοντροκομμένο. Δεν μπορούμε να μιλάμε για πολιτική συμμαχιών και με τον Σπύρο Δανέλλη και με τον Κώστα Κατσίκη. Όταν καταγγέλλουμε τη ΝΔ για εθνικολαϊκισμό, δεν μπορούμε να μη βλέπουμε τον εθνικολαϊκισμό του γείτονα και του συνεταίρου».

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Τραυματική εμπειρία η συγκυβέρνηση με ΑΝΕΛ

Αιχμές για την συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ άφησε η πρώην υπουργός και αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου, ενώ αναφέρθηκε ευρύτερα στις κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες, εν όψει και της κατάρτισης των ψηφοδελτίων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

"Βγήκαμε από τα μνημόνια, αλλά βγήκαμε και από το καθεστώς εξαίρεσης, στο οποίο βρεθηκε η κοινωνία και οι κοινωνικά αδύναμοι", σημείωσε στο ξεκίνημα της ομιλίας της. "Δεν το επιλέξαμε μας επιβλήθηκε. Τώρα που μπήκαμε σε μια κανονικότητα απαιτείται να έχουμε και συγκεκριμένους στόχους. Το ζήτημα του κοινωνικού κράτους είναι το υπ'αριθμον ένα ζήτημα", πρόσθεσε.

Σημείωσε επίσης ότι είναι επιτυχία η νομοθέτηση των μετρων παρέμβασης, αλλα με βάση αυτά τα μέτρα πρέπει η κυβέρνηση να εξασφαλίσει πολιτικό χρόνο προκειμένου να εκτονωθεί ο θυμός που έχει συσσωρεύσει ο κόσμος από τη ματαίωση των προσδοκιών του. Γι' αυτό, είπε ειναι πολύ σημαντικό η ολοκλήρωση της θητείας μας.

Σε ο, τι αφορά τα ψηφοδέλτια και τις συνεργασίες σημείωσε πώς δεν μπορούν να στηριχθούν άνθρωποι που δεν συμφωνούν με την Συμφωνία των Πρεσπών ή έχουν ρατσιστικές αντιλήψεις. Πρόσθεσε πώς δεν έχει γίνει συζήτηση στο κόμμα για τις πολιτικές συμμαχίες, αν και είναι πολύ σημαντικό θέμα δεδομένης και της τραυματικής εμπειρίας από τη συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ.

Ο ιστότοπος αυτός χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα
ΑΠΟΔΟΧΗ