Γιατί η Korean Air άρχισε το ζύγισμα των επιβατών της;

Μια ακόμη αεροπορική εταιρεία ξεκινά από σήμερα να ζυγίζει τους επιβάτες της

Γιατί η Korean Air άρχισε το ζύγισμα των επιβατών της;

Αυτό συμβαίνει στη Νότια Κορέα σε πτήσεις που εκτελεί η Korean Air από δυο διεθνή αεροδρόμια της πρωτεύουσας, το αεροδρόμιο Gimpo και τα αεροδρόμιο Incheon. Πριν μερικούς μήνες το έκανε και η Air New Zealand.
Ωστόσο μην πανικοβάλλεστε, καθώς η ζύγιση είναι εθελοντική και τα στοιχεία που συλλέγονται απολύτως εμπιστευτικά. Το μέτρο θα ισχύσει μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου. Ο λόγος που το κάνει η αεροπορική εταιρεία είναι για να καθοριστεί το μέσο βάρος κάθε επιβάτη. Αυτό βοηθά στους υπολογισμούς του βάρους απογείωσης καθώς και τον προγραμματισμό των καυσίμων που παίρνει κάθε αεροσκάφος στην πτήση, καθώς μπορεί να προκύψει σημαντική εξοικονόμηση κηροζίνης.
Ο κόσμος βαραίνει χρόνο με το χρόνο και ο μέσος όρος βάρους αυξάνεται, οπότε οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να αναπροσαρμόζουν τα στοιχεία τους.
Πάντως το ζύγισμα των επιβατών δεν είναι κάτι καινούργιο και παλιότερα ήταν υποχρεωτικό. Μέχρι τη δεκαετία του 1950 που οι κινητήρες των αεροσκαφών δεν ήταν τόσο ισχυροί όσο σήμερα, η ελβετική αεροπορική εταιρεία Swiss Air ζύγιζε όχι μόνο τις αποσκευές αλλά και όλους τους επιβάτες. Μάλιστα όπως αναφέρουν μάρτυρες της εποχής, οι ελεγκτές συμπεριφέρονταν με ιδιαίτερη διακριτικότητα στις κυρίες.

πηγή: omorfataxidia.gr