Αλγερινοί συνοριοφύλακες σκότωσαν γαλλομαροκινούς τουρίστες

Συνοριοφύλακες σκότωσαν τουρίστες που μπήκαν κατά λάθος στα χωρικά ύδατα με τζετ-σκι

Αλγερινοί συνοριοφύλακες σκότωσαν γαλλομαροκινούς τουρίστες


Δύο Γαλλομαροκινοί τουρίστες σκοτώθηκαν από Αλγερινούς συνοριοφύλακες ενώ έκαναν τζετ-σκι επειδή πέρασαν κατά λάθος σε αλγερινά χωρικά ύδατα.

Οι δύο τουρίστες από το Μαρόκο χάθηκαν στη θάλασσα ενώ έκαναν τζετ-σκι, κοντά στη μαροκινή πόλη Σαϊντία. Ένας τρίτος, επίσης Γαλλομαροκινός, ο Σμαΐλ Σναμπέ, συνελήφθη από τις αλγερινές αρχές.

«Χαθήκαμε αλλά συνεχίσαμε μέχρι που βρεθήκαμε στην Αλγερία. Καταλάβαμε ότι ήμασταν στην Αλγερία επειδή μας πλησίασε ένα μαύρο, αλγερινό φουσκωτό» είπε ο Μοχάμεντ Κισί, ο αδελφός του ενός από τα θύματα, που κατάφερε να διαφύγει και μίλησε στον ιστότοπο Al Omk του Μαρόκου.

«Οι άνδρες μας πυροβόλησαν. Ευτυχώς, δεν με πέτυχαν, όμως ο αδελφός μου και ο φίλος μου σκοτώθηκαν. Συνέλαβαν έναν άλλον φίλο μου», πρόσθεσε.

Η τραγωδία αυτή σημειώνεται σε μια περίοδο έντασης στις σχέσεις του Μαρόκου με την Αλγερία. Τα σύνορα έχουν κλείσει από το 1994 και η Αλγερία διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις της με το Μαρόκο τον Αύγουστο του 2021 κατηγορώντας το Ραμπάτ για «εχθρικές ενέργειες». Το Μαρόκο χαρακτηρίζει «παντελώς αδικαιολόγητη» αυτήν την απόφαση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ