Φωτιά στον Έβρο: Καίγεται ο μικρός πυρήνας του δάσους της Δαδιάς - Ολοκαύτωμα

Η μεγαλύτερη περιβαλοντική καταστροφή στη σύγχρονη ελληνική Ιστορία συνεχίζεται...

Φωτιά στον Έβρο: Καίγεται ο μικρός πυρήνας του δάσους της Δαδιάς - Ολοκαύτωμα


Μεταξύ των περιοχών Σουφλί, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Κοτρωνιά, Σιδηρώ και Γιαννούλη συνεχίζουν να επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στον Έβρο, απέναντι σε ένα μέτωπο που καίει για 14η συνεχόμενη ημέρα.

Έγιναν ολονύχτιες προσπάθειες για την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών έξω από το Σουφλί, για το οποίο έχει από χθες εκδοθεί μήνυμα του «112» που καλεί σε ετοιμότητα τους κατοίκους.


Οι φλόγες τη νύχτα κύκλωσαν το Σουφλί φτάνοντας στις παρυφές της πόλης, με τον άνεμο να αλλάζει τελικά κατεύθυνση και να σπρώχνει την πυρκαγιά ξανά προς τη Δαδιά. Πλέον, ο μικρός πυρήνας του δάσους -το μοναδικό ανέπαφο σημείο- καίγεται.

Λόγω των πυκνών καπνών που απλώνονται στην περιοχή, δεν υπάρχει ορατότητα με τα εναέρια μέσα να αντιμετωπίζουν δυσκολίες από το πρωί και να μην μπορούν να επιχειρήσουν.

Συνολικά αντιμετωπίζουν 81 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 44 νέες δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Συνδρομή στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών παρέχει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με δυνάμεις από Γαλλία, Ισπανία, Κύπρο, Ρουμανία, Τσεχία, Βουλγαρία και Σλοβακία, καθώς και μέσω διακρατικών συμφωνιών η Αλβανία και η Σερβία.

Επίσης, συνδρομή παρέχουν μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, δυνάμεις που έχουν διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.


Απεγκλωβίστηκαν 25 μετανάστες από την περιοχή της Δαδιάς
Νωρίτερα σήμερα, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού και μεταφοράς 25 μεταναστών που εντοπίστηκαν μέσα στο δάσος της Δαδιάς.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν από τους πυροσβέστες σε ασφαλές σημείο, δεν φαίνεται να έχει τραυματιστεί κανείς τους και στη συνέχεια παρελήφθησαν από δυνάμεις της Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται πως στις 22 Αυγούστου, βρέθηκαν 18 απανθρακωμένες σοροί στην περιοχή Άβαντα και άλλος ένας στις 21 Αυγούστου στην περιοχή της Λευκκίμης.

news247