Πακιστάν: Τρομοκρατική επίθεση σε στρατιωτικό κονβόι - Τουλάχιστον 9 νεκροί

Με τη χρήση εκρηκτικού μηχανισμού, η τρομοκρατική επίθεση, σε στρατιωτικό κονβόι του Πακιστάν, οδήγησε στην καταγραφή 9 νεκρών και 5 τραυματιών.

Πακιστάν: Τρομοκρατική επίθεση σε στρατιωτικό κονβόι - Τουλάχιστον 9 νεκροί

Τουλάχιστον 9 Πακιστανοί στρατιώτες έπεσαν νεκροί, ενώ 5 έχουν τραυματιστεί, μετά από τρομοκρατική επίθεση, κατά την οποία ένας μοτοσικλετιστής πέταξε εκρηκτικό μηχανισμό σε στρατιωτικό κονβόι.

Ειδικότερα, το κονβόι βρισκόταν εν κινήσει κοντά στην πόλη Μπανού, στα σύνορα με το Αφγανιστάν, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Τον αποτροπιασμό του, για το τρομοκρατικό χτύπημα, εξέφρασε ο μεταβατικός πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ανμπαρούλ Χακ Κακάρ, στο λογαριασμό του στο Twitter.

Για την συγκέντρωση στοιχείων, που θα οδηγήσουν στην εύρεση των δραστών, άνδρες των μυστικών υπηρεσιών της χώρας έχουν προχωρήσει στον αποκλεισμό της περιοχής.

Παρότι δεν έχουν γνωστοποιηθεί πολλές πληροφορίες για το περιστατικό, στην περιοχή δραστηριοποιείται αρκετά ενεργά η η τρομοκρατική οργάνωση Τεχρίκ-ι-Ταλιμπάν, δηλαδή το πακιστανικό σκέλος των Ταλιμπάν. Έχει αυξήσει κατά πάρα πολύ τις επιθέσεις στην ευρύτερη περιοχή από τον Νοέμβριο, όταν τέθηκε σε παύση η ισχύς της κατάπαυσης του πυρός, η οποία συμφωνήθηκε με τις αρχές του Ισλαμαμπάντ, τον Αύγουστο του 2021, με τη διαμεσολάβηση των Αφγανών Ταλιμπάν.

πηγή: News247