«Σπαρτιάτες»: Μόνος στα έδρανα ο Στίγκας... (vids)

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας οι Δημητροκάλης, Κόντης, και Χατζηβαρδάς - Σφοδρά πυρά από τον Στίγκα, που έμεινε μόνος του στα έδρανα της Βουλής - Στα άκρα η σύγκρουση στους «Σπαρτιάτες»

«Σπαρτιάτες»: Μόνος στα έδρανα ο Στίγκας... (vids)

Τη διαγραφή 3 προσώπων από την κοινοβουλευτική ομάδα των Σπαρτιατών ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Στίγκας. Η διαγραφή γνωστοποιήθηκε με επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής κατά την προ ημερησίως διατάξεως συζήτηση για τις πυρκαγιές.

Πρόκειται για τους Ιωάννη Κόντη, Ιωάννη Δημητροκάλη και Χαράλαμπο Χατζηβαρδά.

Στην επιστολή του ο κ. Στίγκας, σχολιάζει: «Δεν νοείται μέλη κοινοβουλευτικής ομάδας να δρουν και αυτοβούλως και κατά μόνας, εκβιάζοντας τον πρόεδρο της ΚΟ και εξυπηρετώντας ουσιαστικά άλλους σκοπούς».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή ο πρόεδρος των Σπαρτιατών ήταν ιδιαίτερα καυστικός για τους βουλευτές, που απουσίαζαν, λέγοντας: «Οι βουλευτές των Σπαρτιατών που απουσιάζουν σήμερα είναι καθοδηγούμενοι από ξένα κέντρα που παραπέμπουν σε Greek Mafia και Δον Κορλεόνε».

Στα άκρα η σύγκρουση – Τι απαντούν οι 11 βουλευτές

Απαντώντας στις βολές του επικεφαλής του κόμματος Βασίλη Στίγκα, οι 11 βουλευτές των «Σπαρτιατών» εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία τονίζουν πως «όποιος αναφέρεται σε τακτικές μαφιόζων είναι γιατί τις γνωρίζει και τις εφαρμόζει ο ίδιος».

«Φωνάζει ο κλέφτης, για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι βουλευτές Χαλκιάς Αθανάσιος, Κατσιβαρδάς Χαράλαμπος, Κωνσταντίνος Φλώρος, Μανούσος Γεώργιος, Ζερβέας Αλέξανδρος, Δημητροκάλης Ιωάννης, Βαλτογιάννης Διονύσιος, Ασπιώτης Γεώργιος, Δημητριάδης Πέτρος, Γαυγιωτάκης Μιχαήλ και Κόντης Ιωάννης.

Οι 11 υποστηρίζουν πως «η σημερινή παράσταση Στίγκα στην Ολομέλεια της Βουλής, είχε σκηνοθετηθεί από την κυβέρνηση, τον οποίο χρησιμοποίησε ως πιόνι».

«Οι αισχρές και συκοφαντικές δηλώσεις του σε βάρος εκλεγμένων βουλευτών, προσβάλλουν πρωτίστως τους 250.000 ψηφοφόρους μας πού είναι οι μόνοι στους οποίους λογοδοτούμε» σημειώνουν και προσθέτουν: «Γιατί φοβάται το συνέδριο του κόμματος και τις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες ο Στιγκας; Γιατί γνωρίζει ότι είναι ο μόνος που έχει λειτουργήσει και λειτουργεί εξωθεσμικά και παράνομα, παραβιάζοντας το καταστατικό, μη στελεχώνοντας όργανα άσκησης ελέγχου του και παρακωλύοντας το άνοιγμα του κόμματος στη βάση που το έφερε στη Βουλή».

Στην ανακοίνωση οι βουλευτές αναφέρουν τέλος πως «η κοινοβουλευτική ομάδα Σπαρτιάτες ανοίγει το κόμμα στην κοινωνία, με περιοδείες και προσυνεδριακές συνδιασκέψεις μας σε όλη την επικράτεια για μία ισχυρή αντιπολίτευση, μέσα στη Βουλή και σε όλη την Ελλάδα».

Πηγή: naftemporiki.gr