Πύρινη κόλαση για 13η μέρα στον Έβρο - Επί ποδός στο Σουφλί

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν για 13η ημέρα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στον Έβρο, προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που καίει ανεξέλεγκτη. Προειδοποιητικό μήνυμα στους κατοίκους του Σουφλίου.

Πύρινη κόλαση για 13η μέρα στον Έβρο - Επί ποδός στο Σουφλί

Πύρινος όλεθρος για 13η ημέρα στον Έβρο, με τη φωτιά να μαίνεται ανεξέλεγκτη και να κατακαίει ό,τι βρίσκει στο πέρασμά της και τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν να δίνουν άνιση μάχη με τις φλόγες.

Το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς εντοπίζεται ανάμεσα στις περιοχές Γιαννούλη και Σιδηρώ ενώ το βράδυ της Πέμπτης (31/08) εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους του Σουφλίου να είναι σε ετοιμότητα.

Μοναδική ελπίδα η αλλαγή των ανέμων και του καιρού, καθώς όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, έβρεξε για λίγο το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή, ωστόσο δεν διήρκεσε αρκετά ώστε να περιοριστεί το μέτωπο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν να επιχειρούν μεταξύ των περιοχών Σουφλί, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Κοτρωνιά, Σιδηρώ και Γιαννούλη.


Συνολικά 68 πυρκαγιές αντιμετωπίζουν σε όλη την επικράτεια, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 32 νέες δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, όπως αναφέρει ενημέρωση της πυροσβεστικής.

Ειδικότερα:

Στην Πάρνηθα συνεχίζουν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής.

Στο Τσικράκι Φαρσάλων συνεχίζουν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, αντιμετωπίζοντας διάσπαρτες εστίες.

Στην Κορώνα Κιλκίς επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 11 οχήματα και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Στην Ασπροπουλιά Μεσσηνίας, εστάλη μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής Ασπροπουλιά, προκειμένου να απομακρυνθούν προς την Καλαμάτα Μεσσηνίας.

Στην πυρκαγιά επιχειρούν 54 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, 9 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και από υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Στο Γεράκι Ηλείας επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχεται από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Επιπλέον, συνδρομή στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών παρέχουν ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με δυνάμεις από Γαλλία, Ισπανία, Κύπρο, Ρουμανία, Τσεχία, Βουλγαρία, Σλοβακία, Αλβανία και Σερβία.

Επίσης, συνδρομή παρέχουν μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, δυνάμεις που έχουν διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και την Παρασκευή

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για την Παρασκευή (01/09) σε Αττική, Εύβοια και ολόκληρη την Κρήτη.

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης επικινδυνότητας, ολόκληρη η Κρήτη και το μεγαλύτερο μέρος της Εύβοιας και της Αττικής, βρίσκονται στην κατηγορία 3, στο κίτρινο χρώμα.

Οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, ιδίως τις μεσημεριανές και τις απογευματινές ώρες.

Πηγή: news247.gr