«Μάχη» με τις αναζωπυρώσεις σε Έβρο και Ροδόπη

Οι πυροσβέστες συνεχίζουν την προσπάθεια κατάσβεσης σε Έβρο και Ροδόπη.  

«Μάχη» με τις αναζωπυρώσεις σε Έβρο και Ροδόπη

Αντιμέτωποι με συνεχείς αναζωπυρώσεις βρίσκονται οι πυροσβέστες που δίνουν μάχη με τις φλόγες σε Έβρο και Ροδόπη. Στον Έβρο, αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται στις περιοχές Λευκίμμη, Λεπτοκαρυά και Τρεις Βρύσες, ενώ στη Ροδόπη στις περιοχές Κασσιτερά και Κίρκη. Χθες κυβερνητικό κλιμάκιο μετέβη στον Έβρο, όπου άρχισε ήδη η καταγραφή των ζημιών για την αποζημίωση των πληγέντων. Η υποβολή αιτήσεων θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου.

Tαυτόχρονα, κυβερνητική σύσκεψη για την αποκατάσταση των δασών στον Έβρο και στην Πάρνηθα θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο Μέγαρο Μαξίμου. Την Πέμπτη θα διεξαχθεί στη Βουλή η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το θέμα των πυρκαγιών, ενώ το θέμα θα συζητηθεί και στο υπουργικό συμβούλιο, που θα συνεδριάσει την Παρασκευή. Την ίδια ημέρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Ρόδο, η οποία δέχτηκε βαρύ πλήγμα από τις πυρκαγιές τον Ιούλιο.

Ταυτόχρονα, στην ενεργοποίηση του πλαισίου της κρατικής αρωγής για τους πληγέντες από την πυρκαγιά στον Έβρο προχωρά η Κυβέρνηση με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο να ανακοινώνει χθες τα μέτρα.

Πηγή: ertnews.gr