Συνεχίζονται οι φωτιές σε Έβρο, Ροδόπη και Άνδρο (vid)

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν ακόμα μάχη με τις φωτιές σε Έβρο, Ροδόπη και Άνδρο.

Συνεχίζονται οι φωτιές σε Έβρο, Ροδόπη και Άνδρο (vid)

Στον Έβρο, όπου η πυρκαγιά καίει για ένατη ημέρα, αλλά και στην Άνδρο εστιάζονται οι επιχειρήσεις τις Πυροσβεστικές στα πύρινα μέτωπα της χώρας.

Όσον αφορά την Άνδρο, όπου χθες το πρωί ξέσπασαν δύο πυρκαγιές (πιθανότατα από κεραυνούς) και έλαβαν μεγάλες διαστάσεις, η εικόνα το πρωί της Κυριακής ήταν βελτιωμένη, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Οpen ο δήμαρχος του νησιού, Δημήτρης Λοτσάρης.

Όπως είπε, αυτή τη στιγμή το μέτωπο της φωτιάς είναι πάνω από την παραλία του Βιταλίου. «Αναμένουμε να επιχειρήσουν τα εναέρια και να μπορέσουμε να μαζέψουμε το μέτωπο», επεσήμανε ενώ τόνισε ότι αυτή τη στιγμή οι φλόγες δεν απειλούν κατοικημένη περιοχή και έτσι έχει αρχίσει ο κόσμος να επιστρέφει στα σπίτια του στα χωριά που εκκενώθηκαν.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν πολύ ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενισχυμένες και με Γάλλους πυροσβέστες. Οι άνεμοι το πρωί της Κυριακής πνέουν στην περιοχή ισχυροί, γύρω στα 6 μποφόρ.

Ο Λοτσάρης επεσήμανε επίσης πως από την πυρκαγιά έχουν προκληθεί σημαντικές βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ, καθώς έχουν καεί πολλές κολώνες. Μάλιστα το χωριό του Βιταλίου δεν έχει ρεύμα.

Στον Έβρο, συνεχίζεται η μάχη που δίνει η Πυροσβεστική στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, και ειδικά στο δάσος της Δαδιάς, όπου οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς. Το πιο δύσκολο σημείο χθες βράδυ εντοπιζόταν κοντά στην Λεπτοκαρυά.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, κοντά στον οικισμό Αύρα του νομού Έβρου, υπάρχουν διάσπαρτες εστίες. Μήνυμα 112 για εκκένωση εστάλη και στη Ροδόπη, στον οικισμό Κασσιτερών του δήμου Μαρωνείας Σαπών όπως και άλλοι δύο οικισμοί, της Πλάκας και της Αττάρνης.

Πηγή: kathimerini.gr