Φωτιές: Κι άλλη δύσκολη νύχτα στον Έβρο - Μάχη στην Άνδρο, βελτίωση στην Πάρνηθα

Στην ένατη μέρα της οδεύει η φωτιά στον Έβρο, με τις αρχές να θέτουν ένα deadline 48 ώρων για την οριοθετήσουν, καθώς έρχεται αλλαγή του ανέμου. Μεγάλο μέτωπο στην Άνδρο ενώ στην Πάρνηθα η εικόνα είναι καλύτερη.

Φωτιές: Κι άλλη δύσκολη νύχτα στον Έβρο - Μάχη στην Άνδρο, βελτίωση στην Πάρνηθα

Μία ακόμη δύσκολη νύχτα είναι αυτή του Σαββάτου (26/08), με τις φωτιές σε Έβρο και Άνδρο να προκαλούν τη μεγαλύτερη ανησυχία.

Στον Έβρο, είναι συνεχείς οι αναζωπυρώσεις στη Δαδιά, στην Αισύμη και στο Σουφλί. Επίσης, αναζωπυρώσεις που δημιούργησαν μέτωπα πυρκαγιών εκδηλώθηκαν στις περιοχές Αύρα, Ατάρνη, Πλάκα και Κασσιτερά Έβρου γι’ αυτό το λόγο εκδόθηκαν εστάλησαν τρία μηνύματα από το 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων προς ασφαλείς κατευθύνσεις.

Σε σύσκεψη του Συντονιστικού αποφασίστηκε ένα deadline 48 ωρών, καθώς την Τρίτη αλλάζουν οι άνεμοι, γίνονται νότιοι κι αν δεν έχει οριοθετηθεί, μπορεί να ξεφύγει προς τα βόρεια.

Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Βιτάλι της Άνδρου πήρε γρήγορα διαστάσεις γι’ αυτό το λόγο το μεσημέρι εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Γίδες προς το λιμάνι του Γαυρίου. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που μετέβησαν και από Τήνο, Σύρο, Κρήτη βρίσκονται στο νησί, όπως και εθελοντές από την Αττική.

Στην Πάρνηθα, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις και αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής. Η εικόνα πάντως, αργά το βράδυ του Σαββάτου, ήταν καλύτερη ενώ το υπόλοιπο μέτωπο της Πάρνηθας είναι σε ύφεση.

Αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται στις περιοχές Δίστομο και Στείρι Βοιωτίας ενώ δασική πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη θέση Γκάτζα του Δήμου Λοκρών Φθιώτιδας.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 75 νέες δασικές φωτιές ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις κλήθηκαν για 122 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Οι περιοχές υψηλού κινδύνου για φωτιές την Κυριακή
Την Κυριακή (27/08) υψηλό κίνδυνο για φωτιές αντιμετωπίζουν, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, οι εξής περιοχές:

  • Αττική
  • Εύβοια
  • Βοιωτία
  • Αργολίδα
  • περιοχές της Φθιώτιδας
  • περιοχές της Κορινθίας
  • περιοχές του Έβρου
  • περιοχές της Κρήτης
  • νησιά του Αιγαίου

Πηγή: news247.gr