ΕΛ.ΑΣ.: Ποιοι αξιωματικοί μετακινούνται για τα επεισόδια στη Ν. Φιλαδέλφεια

Ποιοί είναι οι ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που μετακινούνται λόγω των αιματηρών επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

ΕΛ.ΑΣ.: Ποιοι αξιωματικοί μετακινούνται για τα επεισόδια στη Ν. Φιλαδέλφεια

Πέντε ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας μετακινούνται από τη θέση τους, καθώς κατά τη διάρκεια της ΕΔΕ, που εξελίσσεται, εντοπίστηκαν ευθύνες τους όσον αφορά τα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, στις 7 Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δύο Ταξίαρχους, που είχαν βάρδια στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ το βράδυ της 7ης Αυγούστου, για δυο αστυνομικούς διευθυντές -ο ένας από τον Κλάδο Τάξης και ο δεύτερος από τη Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης-, που άργησαν να εκδώσουν το σήμα όταν ενημερώθηκαν για την κάθοδο των Κροατών από τις αρχές της Κροατίας και του Μαυροβουνίου και ένας αστυνομικός υποδιευθυντής που υπηρετεί στην Κόρινθο, απ’ όπου περάσαν οι Κροάτες και δεν ειδοποίησε.

Αξίζει να επισημανθεί ότι σε αυτούς που μετακινούνται, προς το παρόν, δεν συγκαταλέγεται ο επικεφαλής της ΓΑΔΑ, που τυπικά και ουσιαστικά έχει την τελική ευθύνη του επιχειρησιακού σχεδιασμού των δράσεων στην Αττική.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από την επόμενη ημέρα των επεισοδίων είχαν μετακινηθεί επτά υψηλόβαθμοι αστυνομικοί.

Πηγή: Kathimerini.gr