Έφοδοι της ΕΛ.ΑΣ. σε συνδέσμους οπαδών ομάδων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στην Θεσσαλονίκη συνελήφθη πρόεδρος του συνδέσμου οπαδών του ΠΑΟΚ κατά τη διάρκεια ελέγχου της ΕΛΑΣ. Έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε Αττική και Θεσσαλονίκη μετά τα περιστατικά οπαδικής βίας. Βρέθηκαν στυλιάρια και σπρέι πιπεριού.

Έφοδοι της ΕΛ.ΑΣ. σε συνδέσμους οπαδών ομάδων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Απανωτούς ελέγχους σε συνδέσμους οπαδών ομάδων πραγματοποιεί η ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή τα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα οπαδικής βίας.

Στο πλαίσιο αυτό, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διενεργήθηκαν, το διάστημα από 22 έως 23 Αυγούστου 2023, έρευνες σε γραφεία συνδέσμων οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Οι έλεγχοι εστιάστηκαν, στην Αττική, σε σύνδεσμο του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ στον Άγιο Δημήτριο, του Ολυμπιακού στην Ηλιούπολη, του Παναθηναϊκού στην Κυψέλη, της ΑΕΚ στα Εξάρχεια και του Ολυμπιακού στο Ίλιον. Στη Θεσσαλονίκη, σε σύνδεσμο του ΑΡΗ στου Χαριλάου, του Ηρακλή στο Ασβεστοχώρι και του ΠΑΟΚ επί της οδού 28ης Οκτωβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε τρία γραφεία συνδέσμων ποδοσφαιρικών ομάδων, στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ που λειτουργούσε στην πραγματικότητα ως Βυζαντινός και Ποντιακός σύλλογος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία μεταλλικά επιμήκη αντικείμενα μήκους 90 έως 110 εκατοστά (στυλιάρια), 22 ξύλινα επιμήκη αντικείμενα μήκους 70 έως 100 εκατοστά (στυλιάρια), καθώς και 4 συσκευές εκτόξευσης πιπεριού.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου και κάτοχος των κλειδιών εισόδου συνελήφθη για παράβαση της αθλητικής νομοθεσίας και του νόμου για τα όπλα, ενώ τα κατασχεθέντα αντικείμενα θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση.

Στην Αττική, πραγματοποιήθηκαν συνολικά έξι έλεγχοι. Για όλες τις περιπτώσεις ελέγχεται η νομιμότητα της λειτουργίας των ανωτέρω χώρων.

ΠΗΓΗ: News247.gr