Κρεμλίνο: Ο Πούτιν θα έχει σύντομα συνάντηση με τον Ερντογάν

«Θα ανακοινώσουμε σύντομα πότε και πού θα γίνει η συνάντηση», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Κρεμλίνο: Ο Πούτιν θα έχει σύντομα συνάντηση με τον Ερντογάν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να συναντηθεί σύντομα με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο, σε μια περίοδο που η Αγκυρα προσπαθεί να πείσει τη Μόσχα να επιστρέψει στη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά.

Η εν λόγω συμφωνία, για την οποία μεσολάβησε η Τουρκία και ο ΟΗΕ τον Ιούλιο του 2022 με στόχο την ανακούφιση από την παγκόσμια επισιτιστική κρίση, άνοιξε τον δρόμο για τις εξαγωγές σιτηρών από ουκρανικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα.

Η Μόσχα, ωστόσο, αποχώρησε από τη συμφωνία τον περασμένο μήνα, υποστηρίζοντας ότι δεν τηρήθηκε η παράλληλη συμφωνία για τη διευκόλυνση των εξαγωγών ρωσικών σιτηρών και λιπασμάτων.

«Διεξοδική προετοιμασία»

Σε ερώτηση σχετικά με την πρόσκληση Ερντογάν στον Πούτιν να επισκεφθεί την Τουρκία προκειμένου να συζητήσουν για τη συμφωνία των σιτηρών καθώς και για άλλα κρίσιμα ζητήματα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι: «Από ό,τι καταλαβαίνουμε η συνάντηση θα λάβει χώρα σύντομα».

«Συνήθως, κάνουμε τις ανακοινώσεις την ίδια στιγμή με τις χώρες που συνεργαζόμαστε. Θα ανακοινώσουμε σύντομα πότε και πού θα γίνει. Η συνάντηση είναι σε φάση πολύ διεξοδικής προετοιμασίας», τόνισε ο ίδιος.

Νωρίτερα, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας RIA μετέδωσε ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν θα επισκεφθεί τη Ρωσία, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες.

Πηγή: Reuters