Φωτιές: Νέες αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα - Μέτωπα σε Βοιωτία και Αλεξανδρούπολη

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα, καθώς η φωτιά έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις. Δύσκολη η κατάσταση σε Βοιωτία και Έβρο.

Φωτιές: Νέες αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα - Μέτωπα σε Βοιωτία και Αλεξανδρούπολη

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν την Τετάρτη (23/08), οι πυροσβεστικές δυνάμεις όλης της χώρας σε Αττική, Έβρο, Ροδόπη και Βοιωτία.

Προηγήθηκε μία από τις χειρότερες και δυσκολότερες μέρες όσον αφορά στα μέτωπα των πυρκαγιών, καθώς οι φωτιές ήταν ταυτόχρονες και οι εστίες "ξεπηδούσαν" η μία μετά την άλλη, με τις αρχές να βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού.

Το μέτωπο της Πάρνηθας στην Αττική βρίσκεται σε εξέλιξη με νέες αναζωπυρώσεις τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, με τις δυνάμεις να βρίσκονται επί ποδός.

Ολοταχώς προς την κορυφογραμμή κινείται η φωτιά που μαινόταν εντός της χαράδρας παρά τις τιτάνιες προσπάθειες πυροσβεστών και εθελοντών να τη περιορίσουν. Με το πρώτο φως της ημέρας θα σηκωθούν και πάλι τα εναέρια μέσα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι αναζωπυρώσεις ήταν διαρκείς και έντονες, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν και πάλι οικισμοί και να σταλεί μήνυμα 112 στους κατοίκους αρκετών περιοχών ώστε να είναι σε ετοιμότητα να απομακρυνθούν αν χρειαστεί.

Λίγο πριν από τις 4 τα ξημερώματα οι άνεμοι άλλαξαν απότομα κατεύθυνση και δόθηκε εντολή εκκένωσης για τις περιοχές της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Νικολάου προς το κέντρο το Αχαρνών. Οι φλόγες εισέβαλαν στον οικισμό της Αγίας Παρασκευής και έκαψαν σπίτια. Η φωτιά κατευθύνεται πλέον προς της Αμυγδαλέζα.

Οι κάτοικοι σε Θρακομακεδόνες, Μπόσκιζα και Πανόραμα Μενιδίου βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Φωτιές στην Βοιωτία: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση με τις φωτιές στη Βοιωτία, ιδιαίτερα στους οικισμούς Στείρι και Ζάλτσα.

Το βράδυ εστάλη μήνυμα μέσω 112 στους κατοίκους των οικισμών να απομακρυνθούν εσπευσμένα από την περιοχή, να κατευθυνθούν προς Κυριάκι και Δίστομο αντίστοιχα, εξαιτίας της φωτιάς, της μιας από τις 4 που καίνε στην Βοιωτία.

Η φωτιά απειλούσε το βράδυ επίσης την ευρύτερη περιοχή και καταβάλλονται προσπάθειες να περιοριστεί.

Στο χωριό Στείρι, μέτωπο βρίσκεται 2 χιλιόμετρα από σπίτια. Πυροσβέστες και αστυνομικοί απομάκρυναν κατοίκους που κινδύνευαν.

Παράλληλα κάτοικοι στις περιοχές Περιστερά και Άγιος Νικόλαος καλούνται να είναι σε ετοιμότητα. Έλαβαν το βράδυ ειδοποίηση μέσω 112.

Αλεξανδρούπολη: Δύσκολη κατάσταση στην περιοχή Κοίλα

Η πύρινη λαίλαπα, που συνεχίζει να καίει στην Αλεξανδρούπολη άφησε πίσω της τεράστιες καταστροφές στη χλωρίδα του Νομού, καμένες περιουσίες και σπίτια.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής προσπαθούσαν αυτή την ώρα να περιορίσουν το μέτωπο, το οποίο έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις στην περιοχή Κοίλα.

Πού υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη (24/08)

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται την Πέμπτη 24 Αυγούστου, για δύο περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται την Πέμπτη για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)

πηγή: News247