Τρεις νεκροί σε ρωσικούς βομβαρδισμούς στην Ουκρανία – Αποκρούστηκαν επιθέσεις με drones στη Μόσχα

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν το βράδυ χθες Τρίτη σε ρωσικούς βομβαρδισμούς εναντίον δύο χωριών κοντά στη Λίμαν, στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής διοίκησης της περιφέρειας Ντονέτσκ, ο Πάβλο Κιριλένκο.

Τρεις νεκροί σε ρωσικούς βομβαρδισμούς στην Ουκρανία – Αποκρούστηκαν επιθέσεις με drones στη Μόσχα

Ρωσικές δυνάμεις «έπληξαν χωριά της κοινότητας της Λίμαν απόψε: τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Τόρσκε, άλλος ένας άμαχος τραυματίστηκε στο Ζάκιτνε», ανέφερε ο Π. Κιριλένκο μέσω Telegram.

«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι εισβολείς επιτέθηκαν στα χωριά με πυροβολικό», ανέφερε από την πλευρά του το γραφείο του εισαγγελέα στην περιφέρεια Ντονέτσκ μέσω Facebook. Η πρώτη επίθεση έγινε στο Τόρσκε στις 18:50 και η δεύτερη στο Ζάκιτνε περίπου μισή ώρα αργότερα.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε σκάφος αμερικανικής κατασκευής στη Μαύρη Θάλασσα

Οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν στο Τόρσκε ήταν δυο άνδρες και γυναίκα, ηλικίας μεταξύ 63 και 88 ετών, που κάθονταν σε παγκάκι όταν έγινε το πλήγμα, πρόσθεσε η εισαγγελία, ενώ άλλο θύμα στο χωριό υπέστη τραύματα στον θώρακα, στην πλάτη και στον γοφό.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 26χρονος στο Ζάκιτνε υπέστη κρανιακό κάταγμα και εγκεφαλική διάσειση.

Εξάλλου, τέσσερις άμαχοι τραυματίστηκαν από πυρά ολμοβόλου και κατοικία υπέστη ζημιές από drones-καμικάζι στο Σερεντίνο-Μπούντα, στην περιφέρεια Σούμι (βορειοανατολικά), ανέφερε μέσω Facebook η περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση.

Έκτη νύχτα ουκρανικών επιδρομών με drones

Τρεις νεκροί σε ρωσικούς βομβαρδισμούς στην Ουκρανία – Αποκρούστηκαν επιθέσεις με drones στη Μόσχα-1

Εν τω μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως τις πρώτες πρωινές ώρες αποκρούστηκαν επιθέσεις τριών ουκρανικών τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών-καμικάζι στη Μόσχα και στην περιφέρειά της.

Τα δύο από τα drones καταρρίφθηκαν και το τρίτο συνετρίβη σε κτίριο υπό κατασκευή στο Σίτι της Μόσχας, συνοικία όπου υψώνονται ουρανοξύστες και έχουν την έδρα τους ιδιωτικές εταιρείες και κρατικοί φορείς, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Κατά της πρώτες πληροφορίες, δεν υπήρξαν θύματα.

Οι πτήσεις ανεστάλησαν για βραχύ χρονικό διάστημα στα τρία κυριότερα πολιτικά αεροδρόμια της Μόσχας, το Βνούκοβα, το Νταμαντιένταβα και το Σερεμέτιαβα, καθώς και στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ζουκόφσκι. Κάτι που έχει συμβεί επανειλημμένα τα τελευταία εικοσιτετράωρα εξαιτίας των επιδρομών ουκρανικών drones.

Ανεβάζουν σταδιακά στροφές οι Ουκρανοί

Ήταν η έκτη συνεχόμενη νύχτα ουκρανικών επιδρομών με UAVs στη ρωσική πρωτεύουσα.

Οι ουκρανικές επιδρομές με τηλεκατευθυνόμενα εναέρια και ναυτικά μη επανδρωμένα οχήματα (UAVs και USVs) στη ρωσική επικράτεια έχουν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες. Στο στόχαστρο μπαίνουν ιδίως η Μόσχα, 500 χιλιόμετρα από τα σύνορα των δύο χωρών, ρωσικές αεροπορικές βάσεις, καθώς και η χερσόνησος της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε η Ρωσία το 2014.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφραζε στα τέλη του Ιουλίου την ικανοποίησή του που ο πόλεμος πλέον «φθάνει στο έδαφος της Ρωσίας».

Οι ΗΠΑ δεν υποστηρίζουν τα πλήγματα στη Ρωσία

Τρεις νεκροί σε ρωσικούς βομβαρδισμούς στην Ουκρανία – Αποκρούστηκαν επιθέσεις με drones στη Μόσχα-2

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν ενθαρρύνει ούτε διευκολύνει επιθέσεις στο έδαφος της Ρωσίας, διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μετά τις ανακοινώσεις των ρωσικών αρχών νωρίτερα πως καταρρίφθηκαν ουκρανικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι στη Μόσχα και στην περιφέρειά της.

Επαφίεται στην Ουκρανία να αποφασίσει πώς επιλέγει να αμυνθεί στη ρωσική στρατιωτική εισβολή που άρχισε τον Φεβρουάριο του 2022, ανέφερε η ίδια πηγή, η οποία πρόσθεσε πως η ρωσική κυβέρνηση θα μπορούσε να τερματίσει τον πόλεμο οποιαδήποτε στιγμή αποσύροντας τα στρατεύματά της από την ουκρανική επικράτεια.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr