Σε πύρινο κλοιό η Ελλάδα

Συνεχίζεται και την Τρίτη (22/8) η μάχη σε πολλαπλά πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα, καθώς σε εξέλιξη παραμένουν οι φωτιές σε Αλεξανδρούπολη (για τέταρτη ημέρα), Ροδόπη, Καβάλα, Κύθνο, Εύβοια και Βοιωτία.

Σε πύρινο κλοιό η Ελλάδα

Πύρινος εφιάλτης σε όλη τη χώρα με τις φωτιές να μαίνονται εκτός ελέγχου στις περισσότερες περιοχές. Κινδύνεψε και εκκενώθηκε το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Συνεχείς αναζωπυρώσεις και εκκενώσεις οικισμών.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας (21/08) έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκε νεκρός ένας άνδρας -πιθανόν μετανάστης- στη Λευκίμμη Έβρου, λόγω της μεγάλης φωτιάς που καίει για τρίτη ημέρα στην Αλεξανδρούπολη.

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη - Εκκένωση του νοσοκομείου και οικισμών

Εφιαλτική ήταν η νύχτα για την Αλεξανδρούπολη -η τρίτη κατά σειρά- καθώς η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη, κατακαίοντας μεγάλες εκτάσεις.

Λόγω της έκτασης που πήρε η φωτιά, εκκενώθηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για προληπτικούς λόγους.

Στην απόφαση μεταφοράς των ασθενών με ασθενοφόρα σε υγειονομικές μονάδες εντός της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας οδήγησε η εξάπλωση της πυρκαγιάς η οποία από τα ξημερώματα του Σαββάτου επελαύνει σε οικισμούς του Δήμου Αλεξανδρούπολης, με τις φλόγες να είναι ορατές μετά τη 01.00 στην ευρύτερη περιοχή του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Η καταστροφική πορεία της φωτιάς συνεχίζεται, με αποτέλεσμα την εκκένωση μετά τις 02.00 παραθαλάσσιων οικισμών δυτικά της πόλης: πρόκειται για τις κοινότητες Δίκελα, Μάκρη, Νέα Χιλή, Ελαιώνας, Άη-Γιώργης, Πλάκα, Ένατο, Πεύκη.

Τις τελευταίες ώρες τουρίστες και κάτοικοι των εν λόγω περιοχών κατευθύνονται προς την Αλεξανδρούπολη, ακολουθώντας οδηγία της Πολιτικής Προστασίας που εστάλη μέσω 112.

Νοσοκομείο το πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής»

Ενενήντα ασθενείς μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο ferry boat «Αδαμάντιος Κοραής» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Οι συγγενείς ασθενών είχαν κληθεί νωρίτερα να παραλάβουν τους ανθρώπους τους και να τους πάρουν στα σπίτια εφόσον ήταν δυνατή η έκδοση εξιτηρίου.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ από τον χώρο του νοσοκομείου ακούστηκαν και κάποιες εκρήξεις που πιθανώς να οφείλονται σε φιάλες οξυγόνου που βρίσκονταν στον χώρο. Ο κίνδυνος για το νοσοκομείο λίγο πριν τις 06.00 το πρωί δείχνει να έχει περιοριστεί με ισχυρές μονάδες της πυροσβεστικής να βρίσκονται στο σημείο και να επιχειρούν να σβήσουν τις φλόγες.

Δύσκολη η κατάσταση και στη Βοιωτία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και η πυρκαγιά στη Βοιωτία. Το πρώτο μέτωπο εκδηλώθηκε στην περιοχή Πρόδρομος και βρισκόταν πολύ κοντά σε σπίτια.

Γι' αυτό ζητήθηκε η εκκένωση των κατοίκων και των παραθεριστών προς την Θίσβη.

"Η νύχτα είναι δύσκολη" υπογραμμίζει ο δήμαρχος της Θήβας κ. Γιώργος Αναστασίου σε ανάρτηση του στα social media καθώς όπως ο ίδιος επιμένει "η φωτιά εξακολουθεί να είναι ανεξέλεγκτη".

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε τουλάχιστον δύο σπίτια στον οικισμό του Σαράντι.