Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Ένας νεκρός (vid)

Ένας άνδρας -πιθανόν μετανάστης- εντοπίστηκε νεκρός στη Λευκίμμη Έβρου, λόγω της φωτιάς. Προγραμματίζεται προληπτική εκκένωση του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Ένας νεκρός (vid)

Ένας μετανάστης εντοπίστηκε νεκρός στη Λευκίμμη Έβρου, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στο δάσος της Δαδιάς.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το άτομο βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του κοντά στις κεραίες της Λευκίμμης, προς την Αγία Παρασκευή.

Πρόκειται για τον δεύτερο νεκρό από τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς νωρίτερα σήμερα εντοπίστηκε νεκρός ένας κτηνοτρόφος στη Βοιωτία.

Επιπλέον, σύμφωνα τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, προγραμματίζεται προληπτική εκκένωση του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Το ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Βόρειας Ελλάδας έχει ήδη θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα όλους τους Υγειονομικούς Σχηματισμούς των όμορων νομών για την υποδοχή των ασθενών.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου αυτή τη στιγμή μεταβαίνουν εσπευσμένα με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, ώστε να συντονίσουν την όλη επιχείρηση.

Βάσει του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την ολοκλήρωση της εκκένωσης, έχουν ήδη τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα όλες οι δυνάμεις των όμορων Παραρτημάτων και Τομέων του ΕΚΑΒ, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ομαλότητα όλων των απαιτούμενων διακομιδών.

Πηγή: news247.gr