Αλεξανδρούπολη - Αντιπεριφερειάρχης Έβρου: «Πρόβλημα οι συνεχείς ανακατευθύνσεις της φωτιάς»

Την κατάσταση που επικρατεί στην Αλεξανδρούπολη, με το πύρινο μέτωπο να καίει ανεξέλεγκτο, μετέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου. Ζητήθηκε περαιτέρω ενίσχυση των δυνάμεων.

Αλεξανδρούπολη - Αντιπεριφερειάρχης Έβρου: «Πρόβλημα οι συνεχείς ανακατευθύνσεις της φωτιάς»
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Πολύ δύσκολη αναμένεται η ημέρα στην Αλεξανδρούπολη, καθώς το πύρινο μέτωπο καίει ανεξέλεγκτο, ενώ έχουν εκκενωθεί ήδη επτά περιοχές.

Την άσχημη εικόνα που επικρατεί στο σημείο επιβεβαίωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, τονίζοντας ότι «αναμένεται πολύ δύσκολη η νύχτα».

«Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη ημέρα για την περιοχή. Οι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με τις πραγματικά δύσκολες συνθήκες που επικρατούν λόγω της πυρκαγιάς νομίζω ότι αποτελούν έναν πολύ σοβαρό κίνδυνο, γιατί αυτή την ώρα έχουμε συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας», δήλωσε ο κ. Πέτροβιτς στο MEGA.

Και συνέχισε: «Προσπαθούμε με τον στρατό, την Πυροσβεστική, τον δήμο. Αυτή την ώρα, από ό,τι γνωρίζουμε, υπάρχουν εναέρια μέσα, έχουμε ζητήσει συνδρομή και άλλων εναέριων μέσων. Πληροφορηθήκαμε ότι ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής με οχήματα και από την υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα και απλώς, φαίνεται ότι θα είναι μια πολύ δύσκολη νύχτα.

Θα πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή σε όλη την περιοχή, γιατί οι ισχυροί άνεμοι συνεχώς ανακατευθύνουν τη φορά της φωτιάς. Εκεί ακριβώς έχουμε το πρόβλημα».

Πηγή: news247.gr