Νέα Φιλαδέλφεια: Προφυλακίστηκαν και οι 105 συλληφθέντες

Στη φυλακή οδηγήθηκαν όλοι οι συλληφθέντες για τα τραγικά επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Νέα Φιλαδέλφεια και οδήγησαν στον θάνατο του Μιχάλη Κατσουρή.

Νέα Φιλαδέλφεια: Προφυλακίστηκαν και οι 105 συλληφθέντες

Προσωρινή κράτηση και τους για 105 συλληφθέντες των επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια αποφασίστηκε την Κυριακή (13/8), τελευταία μέρα της διαδικασίας.

Τόσο οι ανακριτές όσο και ο εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση και των 105 χούλιγκαν που κατηγορούνται για τραγικά επεισόδια που οδήγησαν στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Μεταξύ των κατηγορουμένων που προφυλακίζονται, συμπεριλαμβάνονται και οι πέντε υπήκοοι Κροατίας που συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα επιχειρώντας να διαφύγουν στην Ιταλία, όπως και ο συμπατριώτης τους που συνελήφθη στην Κακαβιά με πρόθεση να περάσει τα σύνορα για Αλβανία.

Οι κατηγορούμενοι ερωτήθηκαν για κακουργήματα που αφορούν τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξης και κατοχής εκρηκτικών αλλά και για πλημμελήματα όπως αυτά της παράνομης κατοχής όπλων, της βιαιοπραγίας με βάση τον αθλητικό νόμο, της φθοράς και άλλων.

Στην ποινική δίωξη υπάρχει και η κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ. Αυτή ωστόσο δεν έχει ακόμα προσωποποιηθεί, αφού εκκρεμούν τα αποτελέσματα του ελέγχου DNA.

Παράλληλα, εκδόθηκαν τα πρώτα 41 φυλακιστήρια που αφορούν στην προσωρινή κράτηση των συλληφθέντων σε 16 φυλακές της χώρας.