Φαράγγι της Σαμαριάς: Ακρωτηριάστηκε ο τουρίστας που καταπλακώθηκε από βράχο

Ένας Ισπανός τουρίστας φαίνεται να υπέστη ακρωτηριασμό στο πόδι του όταν ένας μεγάλος βράχος τον καταπλάκωσε ύστερα από κατολίσθηση την στιγμή του σεισμού στα Χανιά. Τον παρέλαβε ελικόπτερο για το νοσοκομείο. Απομακρύνονται όσοι τουρίστες παρέμεναν στον χώρο.

Φαράγγι της Σαμαριάς: Ακρωτηριάστηκε ο τουρίστας που καταπλακώθηκε από βράχο

Έναν σοβαρά τραυματία άφησε πίσω ο σεισμός μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίτερα στα Χανιά.

Αμέσως μετά τον σεισμό σημειώθηκαν κατολισθήσεις στο Φαράγγι στης Σαμαριάς και ενώ βρίσκονταν στην περιοχή αρκετοί τουρίστες.

Αμέσως προσωπικό της Ασφάλειας του Φαραγγιού έκλεισαν τις εισόδους για να μην εισέλθουν άλλοι επισκέπτες και μπήκαν μέσα για να δουν αν όσοι είχαν ήδη περάσει ήταν καλά. Τελικά εντόπισαν έναν Ισπανό τουρίστα περίπου 45 ετών που είχε καταπλακωθεί από βράχους που έπεσαν από την κατολίσθηση και αμέσως ενημερώθηκε η Πυροσβεστική που έστειλε στο σημείο κλιμάκιο της ΕΜΑΚ.

Εργαζόμενοι του Φαραγγιού μαζί με πυροσβέστες κατάφεραν απεγκλωβίσουν τον άτυχο άντρα που είχε τραυματιστεί σοβαρά και είχε εγκλωβιστεί το δεξί του πόδι κάτω από βράχο με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί. Εσπευσμένα τον μετέφεραν στο ελικοδρόμιο το χωριού, απ’ όπου τον παρέλαβε ελικόπτερο και τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο Χανίων.

Το προσωπικό του Φαραγγιού καθοδηγεί όσους είχαν παραμείνει εντός του Φαραγγιού για να εξέλθουν με ασφάλεια.

Νωρίτερα και εξαιτίας του σεισμού, ενεργοποιήθηκε το «112» στην περιοχή προειδοποιώντας τους κατοίκους και τους επισκέπτες των νοτίων Χανίων, για το φαινόμενο με την εξής προειδοποίηση:

«Λόγω σεισμικής δόνησης στην περιοχής σας, αποφύγετε επικίνδυνες περιοχές (φαράγγια, βράχους). Κίνδυνος κατολισθήσεων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

πηγή: News247