Νέα Φιλαδέλφεια: 23 αστυνομικές υπηρεσίες γνώριζαν αλλά δεν σταμάτησαν την επιδρομή

Τα προειδοποιητικά email από την Κακαβιά, που κανείς δεν έλαβε υπόψιν- Εντολή να μην εμπλακούν στην εξαμελή ομάδα ΔΡΑΣΗ που είχε προβλέψει τι θα ερχόταν

Νέα Φιλαδέλφεια: 23 αστυνομικές υπηρεσίες γνώριζαν αλλά δεν σταμάτησαν την επιδρομή

23 αστυνομικές υπηρεσίες ενημερώθηκαν για την κατάβαση των επικίνδυνων, οπλισμένων χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Αθήνα, και κανείς δεν πήρε την πρωτοβουλία να σταματήσει την τραγωδία που επρόκειτο να γραφτεί έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια, λίγες ώρες αργότερα.

Την επικοινωνία μέσω email, με το οποίο αστυνομικοί της Κακαβιάς ενημέρωσαν αναλυτικά το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για τα οχήματα με τις κροατικές πινακίδες που περνούσαν τα σύνορα, αν και η UEFA είχε απαγορεύσει τη μετακίνησή τους, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η ΕΡΤ.

Στην τελευταία απόπειρα επικοινωνίας με την Αθήνα, μέσω ανταλλαγής ηλεκτρονικών μηνυμάτων, το απαντητικό email ήταν απλώς κενό.

Το χρονικό της αδιαφορίας

Ώρα: 11.00
Κακαβιά: Επικοινωνία με την οπαδική βία και ενημέρωση για κροατικά αυτοκίνητα και φιλάθλους
Αθήνα: Καταγράψτε άτομα και οχήματα. Αν δεν βρείτε κάτι ύποπτο αφήστε τους να περάσουν

Ώρα: 15.30
Κακαβιά: Ζητά διεύθυνση αποστολής email για να στείλουν τα στοιχεία των αυτοκινήτων

Ώρα: 16.00
Αθήνα: Απάντηση με κενό μήνυμα email

Ώρα: 18.00
Αθήνα: Εκδίδει εντολή να εντοπιστούν οχήματα και να παρέμβουν αν χρειαστεί.

Οι νεοναζί Κροάτες λίγες ώρες αργότερα, επιδόθηκαν ανενόχλητοι στην θανατηφόρα αποστολή τους, με στειλιάρια, μαχαίρια, καδρόνια. Όπως φαίνεται από το νέο βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα από την κρατική τηλεόραση, οπαδοί της ΑΕΚ έτρεχαν να ξεφύγουν από το μένος τους.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, είκοσι λεπτά πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια, η εξαμελής ομάδα ΔΡΑΣΗ, που τους παρακολουθούσε είχε αντιληφθεί τις προθέσεις τους, ζήτησε άμεση ενίσχυση από το Κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ώστε να προχωρήσουν σε προληπτικές προσαγωγές.

Η απάντηση ήταν : «Μην εμπλακείτε. Παρακολουθείτε και μας ενημερώνετε.

Ενημερώθηκαν 23 αστυνομικές υπηρεσίες

Τα έγγραφα-προειδοποιήσεις για την έλευση των επικίνδυνων, οπλισμένων οπαδών είχαν διαβιβαστεί σε 23 διαφορετικές αστυνομικές υπηρεσίες:

  • ΓΑΔΑ
  • Ασφάλεια
  • Κρατική Ασφάλεια
  • Τροχαία

Ενημερώθηκαν επίσης:

  • Αστυνομικές Διευθύνσεις Δυτικής Μακεδονίας
  • Ηπείρου
  • Δυτικής Ελλάδας
  • Πελοποννήσου
  • Κεντρικής Μακεδονίας
  • Θεσσαλίας
  • Στερεάς Ελλάδας

Όλες αυτές οι υπηρεσίες ελέγχονται και ποινικά και διοικητικά.

Πέντε ύποπτοι για τον φόνο

Εντωμεταξύ, μετά από εισαγγελική παραγγελία, συνεχίζονται οι εργαστηριακές έρευνες σε φονικά εργαλεία και γενετικό υλικό που έχει ληφθεί από τους κρατουμένους, προκειμένου να ταυτοποιηθεί ο δράστης της δολοφονίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομική έρευνα εστιάζεται σε 5 από τους συλληφθέντες στα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, έναν Κροάτη, έναν Αλβανό και 3 Ελληνες, δύο εκ των οποίων έχουν βαρύ ποινικό μητρώο. Από αύριο έως και την Κυριακή θα απολογηθούν σταδιακά ενώπιον των τριών ανακριτών οι 105 συλληφθέντες, που αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες. Παράλληλα είναι σε πλήρη εξέλιξη η εσωτερική έρευνα στην ΕΛ.ΑΣ για τον τρόπο αντιμετώπισης των Κροατών χούλιγκαν.

Να σημειωθεί ότι οι Αρχές έχουν εντοπιστεί DNA του δράστη ή των δραστών στα νύχια του 29χρονου

Πηγή: naftemporiki.gr