Πατέρας Φιλόπουλου στην ΕΡΤ: «Στο ίδιο έργο θεατής εδώ και 20 χρόνια»

Στην ΕΡΤ μίλησε ο πατέρας του αδικοχαμένου από επεισόδια οπαδών το 2007 Μιχάλη Φιλόπουλου, με αφορμή τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πατέρας Φιλόπουλου στην ΕΡΤ: «Στο ίδιο έργο θεατής εδώ και 20 χρόνια»

Στην ΕΡΤ και την εκπομπή Update μίλησε ο πατέρας του Μιχάλη Φιλόπουλου που είχε χάσει τη ζωή του στην Παιανία από μαχαίρι, λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα βόλεϊ γυναικών Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός για το Κύπελλο Ελλάδος, κατά την διάρκεια επεισοδίων μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων σε προγραμματισμένο ραντεβού “θανάτου” για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Εγώ το άκουσα σήμερα το πρωί και με πήραν τα κλάματα. Δηλαδή είναι απίστευτη η ομοιότητα. Δεν το πίστευα. Μέχρι που η κόρη μου λιποθύμησε. Κι ο δικός μας ο Μιχάλης έτσι. Τι να πω, δεν ξέρω ρε παιδιά. Δεν πρόκειται να αλλάξει. Από το 2007 φωνάζω ότι τα πράγματα θα ξαναγίνουν και θα ξαναγίνουν. Με το άλλο το παλικαράκι, τον Θεσσαλονικιό, τον Άλκη και τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια. Στο ίδιο έργο θεατής είμαι εδώ και 20 χρόνια και τίποτα άλλο.

Το 2007 φώναζα: Αυτούς και να τους βάλετε μέσα, σε 5 χρόνια, στα 10, το αργότερο στα 12 θα είναι έξω. Αστυνομία έχουμε, νόμους έχουμε, δεν τηρούνται. Φεύγουν από το Καραϊσκάκη -στη δική μου την περίπτωση σας λέω- ανεβαίνουν όλη τη Συγγρού επάνω, πάνε και σκοτώνονται στην Παιανία.

Ναι, φεύγουν οι άλλοι τέσσερις χώρες μακριά από εμάς. Και μη μου πείτε ότι δεν το ξέρανε γιατί δεν θα το πιστέψω, όπως ξέρανε και τότε με το Καραϊσκάκη, ακριβώς το ίδιο έγινε. Η διαφορά ήταν η χιλιομετρική απόσταση: Το ένα ήταν 2000 χιλιόμετρα και το άλλο τρία χιλιόμετρα. Αυτή είναι η διαφορά.

Αν συγκρίνετε, θα δείτε ομοιότητες. Είναι ίδιες οι περιπτώσεις. Απλά οι άλλοι ήταν Έλληνες και αυτοί είναι ξένοι. Ακόμα χειρότερα. Τι φταίει το παιδάκι; Και να ‘τανε και φίλαθλος της ΑΕΚ και να φόραγε και τη φανέλα της, έχεις το δικαίωμα να του αφαιρέσεις τη ζωή;».
Ερωτώμενος για το αν και πώς μπορεί να σταματήσει αυτή η μάστιγα, απάντησε: «Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος. Αν ήμουνα αισιόδοξος θα ήμουνα ο πρώτος, αλλά δεν είμαι γιατί δεν προσπαθούν να σταματήσουν αυτή τη γάγγραινα, ενώ μπορούν. Εγώ μίλησα με τον προηγούμενο υπουργό, τον κύριο Αυγενάκη και μου υποσχέθηκε ότι θα το σταματήσει.

Όσο το σταμάτησε αυτός, άλλο τόσο το σταμάτησε και ο καινούριος και ο προηγούμενος και πάει λέγοντας. Δηλαδή είναι ήδη κοροϊδία αυτό το πράγμα. Δηλαδή φεύγουν τώρα 120 άτομα, κομβόι ολόκληρο κατεβαίνει, περνάει από τα αλβανικά σύνορα και δεν το σταματάει κανένας. Και θα την πληρώσει κανένας μικρός. Γιατί μεγάλος αποκλείεται να την πληρώσει.

Έχω κάνει τόσους αγώνες. Έχω προσπαθήσει, έχω πάρει παιδιά από τους χούλιγκανς, έχουν γίνει κύριοι, έχουν παντρευτεί κλπ, αλλά το κάνω μόνος μου. Δεν με βοήθησε και δεν θέλω να με βοηθήσει κανένας. Γιατί θα βγουν μετά να με πάρουν αγκαλιά και θα βγάλουμε φωτογραφία. Δεν θέλω. Αφανής ήρωας».