Γουίλιαμ Φρίντκιν: Πέθανε ο σκηνοθέτης του «Εξορκιστή»

Απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών. Υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς του.

Γουίλιαμ Φρίντκιν: Πέθανε ο σκηνοθέτης του «Εξορκιστή»

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Γουίλιαμ Φρίντκιν, σκηνοθέτης μεταξύ άλλων, του «Εξορκιστή» και της ταινίας «Ο Άνθρωπος από τη Γαλλία» (The French Connection) με τον Τζιν Χάκμαν, πέθανε τη Δευτέρα 7 Αυγούστου, στο Λος Άντζελες, σε ηλικία 87 ετών.

Από τα πιο τολμηρά και επιδραστικά ταλέντα της γενιάς του -μαζί με τον Φράνσις Φορντ Κόπολα και τον Πίτερ Μπογκντάνοβιτς- ο Γουίλιαμ Φρίντκιν κέρδισε Όσκαρ Σκηνοθεσίας για το «The French Connection» το 1972, ενώ ήταν επίσης υποψήφιος για τον «Εξορκιστή» το 1974. Αμφότερες οι ταινίες ήταν υποψήφιες για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, το οποίο πήρε «Ο Άνθρωπος από τη Γαλλία».

Ο Γουίλιαμ Φρίντκιν έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη το 1965 με το «Good Times», μια κωμωδία με πρωταγωνιστές το ζευγάρι Sonny και Cher. Ενώ η ταινία έλαβε ως επί το πλείστον αρνητικές κριτικές, ο Φρίντκιν θα έλεγε χρόνια αργότερα: «Έχω κάνει καλύτερες ταινίες από το Good Times, αλλά ποτέ δεν διασκέδασα τόσο πολύ».

Η τελευταία ταινία του με τίτλο «The Caine Mutiny Court-Martial» και πρωταγωνιστή τον Κίφερ Σάδερλαντ, θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Πηγή: huffingtonpost.gr