Θανάσιμο δυστύχημα στην Ιταλία: Σκοτώθηκε η εκδότρια του «Χάρυ Πότερ»

Η 44χρονη γυναίκα τραυματίστηκε θανάσιμα από προπέλα μετά από σύγκρουση σκαφών – Τραυματίστηκε και ο σύζυγός της, σοκαρισμένα τα δύο της παιδιά

Θανάσιμο δυστύχημα στην Ιταλία: Σκοτώθηκε η εκδότρια του «Χάρυ Πότερ»

Η πρόεδρος του εκδοτικού οίκου Bloomsbury των ΗΠΑ, Άντριεν Βον, σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια του συζύγου και των δύο μικρών παιδιών της όταν το ταχύπλοο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με ιστιοφόρο ανοιχτά των ακτών της Ιταλίας.

Η 44χρονη εκδότρια, Άντριεν Βον, της οποίας η εταιρεία είναι περισσότερο γνωστή για τα βιβλία του Χάρι Πότερ, εκτοξεύτηκε κατά την πρόσκρουση στο νερό, προσγειώθηκε μεταξύ των σκαφών και τραυματίστηκε θανάσιμα από την προπέλα του ταχύπλοου, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Τραυματίστηκε επίσης και ο άντρας της Μάικ Γουάιτ.

Η Βον και η οικογένειά της είχαν ναυλώσει το ταχύπλοο και περιόδευαν στο «Fiordo Di Furore» στα ανοιχτά της ακτής του Αμάλφι κοντά στη Νάπολη το βράδυ της Πέμπτης, όταν το σκάφος έκανε μια απροσδόκητη στροφή 180 μοιρών και χτύπησε στο «Tortuga» που μετέφερε 85 άτομα, μεταξύ των οποίων και Γερμανοούς και Αμερικανοούς τουρίστες, που γιόρταζαν έναν γάμο.

Αυτόπτης μάρτυρας, ο Πιέτρο Λουτσολίνο, μιλώντας στην εφημερίδα Corriere del Mezzogiorno, δήλωσε πως ο σκίπερ του ταχύπλοου, έκανε συνεχώς εμετό και έδινε την εντύπωση ότι ήταν μεθυσμένος. Ο 30χρονος σκίπερ επίσης τραυματίστηκε καθώς σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, έσπασε τη λεκάνη και τα πλευρά του. Μάλιστα υπεβλήθη σε τοξικολογικές εξετάσεις, οι οποίες βγήκαν θετικές, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό αν το αποτέλεσμα ήταν θετικό στην κατανάλωση αλκοόλ ή ναρκωτικών.