Ο Kώστας Ζαχαριάδης υποψήφιος δήμαρχος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα!

Ο Κώστας Ζαχαριάδης είναι επίσημα υποψήφιος για τον δήμο Αθηναίων με τον ΣΥΡΙΖΑ αφού επικράτησε στην εσωκομματική διαδικασία του Νίκου Φίλη

Ο Kώστας Ζαχαριάδης υποψήφιος δήμαρχος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα!

Άπαξ και ξεκαθάρισε ότι ο Νίκος Παππάς δεν θα είναι ο υποψήφιος για τον δήμο Αθηναίων με τον ΣΥΡΙΖΑ, η, εσωκομματική, «μονομαχία» ανάμεσα στον Κώστα Ζαχαριάδη και τον Νίκο Φίλη, ανέδειξε τον πρώτο ως υποψήφιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την πρωτεύουσα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023.

Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να αναδείξει τελικά ως τον εκλεκτό του κόμματος για τον Δήμο Αθηναίων, τον Κώστα Ζαχαριάδη, με οριακή πλειοψηφία.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης με 17 ψήφους υπέρ, έναντι 15 κατά και 7 λευκά, είναι εκείνος που πήρε το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ για να διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων.

Ο Βιολόγος – Περιβαλλοντολόγος, Κώστας Ζαχαριάδης είναι γεννημένος το 1985. Είναι απόφοιτος του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (2002-2008). Το 2010 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Περιβάλλον και Δημόσια Υγεία», στο Manchester στην Αγγλία. Κατά την περίοδο των φοιτητικών χρόνων, εντάχθηκε στο Δίκτυο Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Σχημάτων (ΔΑΡΑΣ) και στην Αριστερή Ενότητα (ΑΡ.ΕΝ.) με ενεργή δράση στο Βιολογικό Αθήνας. Μέλος της Νεολαίας ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ από το 2003, την περίοδο 2005-2010 και εκλεγμένος στο Κεντρικό Συμβούλιο. Από το 2013 (ιδρυτικό συνέδριο) έως σήμερα, είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Tην περίοδο 2010 έως 2015, εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
 Διατέλεσε διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από τον Οκτώβρη του 2015 έως και την ημερομηνία προκήρυξης των εκλογών του 2019