Η φωτιά στη Χίο ξεκίνησε από τροχαίο - Συνελήφθη ο μεθυσμένος οδηγός

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί ο οδηγός ο οποίος προκάλεσε το τροχαίο ατύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα να επεκταθεί σε δασική έκταση η φωτιά στη Χίο. Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς.

Η φωτιά στη Χίο ξεκίνησε από τροχαίο - Συνελήφθη ο μεθυσμένος οδηγός

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Χίου το βράδυ της Κυριακής (30/07) με αποτέλεσμα το πρώτο φως της ημέρας σήμερα, Δευτέρα (31/07), να δείξει μια σαφώς βελτιωμένη εικόνα του πύρινου μετώπου που καίει δασώδη έκταση στη βορειοδυτική Χίο από την περιοχή της Κατάβασης και προς το Πιτυός.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, η φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, προκλήθηκε από τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στο ύψος της διασταύρωσης του οδικού άξονα Χίου- Βολισσού με Διευχά. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η φωτιά ξέσπασε όταν ανεφλέγη αυτοκίνητο που προσέκρουσε στα πρανή του δρόμου.

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν τρία άτομα, δύο άνδρες και μία γυναίκα και μεταφέρθηκαν με ελαφριά τραύματα στο νοσοκομείο της Χίου.

Ο οδηγός που προκάλεσε το τροχαίο ατύχημα, ο οποίος επίσης διακομίστηκε με ελαφρά τραύματα στο Σκυλίτσειο νοσοκομείου, συνελήφθη και κρατείται με εισαγγελική εντολή, ενώ αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου.

Τροχαίο προκάλεσε τη φωτιά στη Χίο
Τροχαίο προκάλεσε τη φωτιά στη Χίο ASTRAPARIS.GR

Σύμφωνα με το Astraparis.gr, έγινε εξειδικευμένο αλκοτέστ από ΤΤ Χίου στον οδηγό και διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικό σε όριο για το οποίο η ποινή είναι χρηματικό πρόστιμο και αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας.

Από την Εισαγγελία δόθηκε εντολή στους αστυνομικούς για σχηματισμό δύο δικογραφιών. Η μια δικογραφία ανατέθηκε στο ΑΤ Καρδαμύλων και αφορά στο τροχαίο ατύχημα, ενώ η δεύτερη δικογραφία την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου για τον εμπρησμό από αμέλεια με κατηγορούμενο τον οδηγό του οχήματος.

Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στη Χίο

Υπό έλεγχο φαίνεται να είναι, πάντως, η πυρκαγιά, με τις προσπάθειες των εναέριων μέσων επικεντρώνονται στις ρίψεις νερού ώστε να σβήσουν οι μικροεστίες. Μετά από ολονύκτια μάχη πυροσβεστών και εθελοντών με τις φλόγες, μεγάλη ενεργή εστία δεν υπάρχει εδώ και πολλή ώρα.

Η έκταση που απλώθηκε η πυρκαγιά είναι περίπου σε δυο χιλιόμετρα από τη διασταύρωση των Διευχών μέχρι και δυο χιλιόμετρα με κατεύθυνση προς την πόλη της Χίου, χωρίς να μπορεί ακόμη να προσδιοριστεί ακριβώς. Υπάρχουν σημεία που είναι ανέπαφα κι άλλα που έχουν κατακαεί.

Η φωτιά ξέσπασε σε δύσβατο σημείο. Για να γίνει αντιληπτή η δυσκολία παρέμβασης των πυροσβεστών αρκεί να σημειωθεί ότι οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν εγκαταστήσει δίκτυο μέχρι και 1,5 χιλιόμετρο από τα πυροσβεστικά οχήματα μέσα σε δασώδεις εκτάσεις με κάθετο σε πολλές περιπτώσεις βραχώδες ανάγλυφο εδάφους.

Στο σημείο επιχειρούν 90 πυροσβέστες με έξη ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, (συμπεριλαμβανομένων 10 πυροσβεστών που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Λέσβο και 27 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα), 18 οχήματα, πέντε αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για το συντονισμό τους. Σημαντική είναι η συνδρομή στην κατάσβεση από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της αυτοδιοίκησης.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Δευτέρα (31/07), οι νομοί Χίου, Σάμου και η Λέσβος είναι σε πολύ υψηλό βαθμό επικινδυνότητας (κατηγορία 4) για εκδήλωση πυρκαγιάς, σύμφωνα με το χάρτη που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

πηγή: Astraparis.gr / News247