Βόλος: Τουλάχιστον 2500 κάτοικοι της Ν. Αγχιάλου έφτασαν στο Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου

Τουλάχιστον 2500 κάτοικοι της Ν. Αγχιάλου έφτασαν στο Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου για να φιλοξενηθούν

Βόλος: Τουλάχιστον 2500 κάτοικοι της Ν. Αγχιάλου έφτασαν στο Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου

Στους 2500 υπολογίζονται οι κάτοικοι οι οποίοι έφυγαν από την Ν. Αγχίαλο και έχουν φτάσει στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βόλου, όπου υπάρχουν χώροι φιλοξενίας, με φαγητό, νερό, χώρους απασχόλησης των μικρών παιδιών αλλά και κρεβάτια κυρίως για τους ηλικιωμένους.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μάκης Νασιάδης γίνεται προσπάθεια οι κάτοικοι που εκκένωσαν την περιοχή μετά από σχετική πρώτη φροντίδα, αφού έφυγαν από τα σπίτια τους χωρίς να πάρουν μαζί τους πράγματα, να προωθηθούν σε κλίνες αλλά και σε ξενοδοχεία του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής.

Οι υπεύθυνοι του δήμου Βόλου, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισαν ότι στο εκθεσιακό κέντρο γίνεται με την υπεράνθρωπη προσπάθεια του Δήμου Βόλου και των εθελοντών μια πρώτη υποδοχή, παρέχονται νερό, αναψυκτικά, χυμοί και φαγητό στους κατοίκους που εκκένωσαν την Ν. Αγχίαλο από εθελοντικές ομάδες. Έχει οργανωθεί πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για οτιδήποτε χρειάζεται καθένας με τη μορφή φαρμάκων κυρίως σε ανθρώπους που παρουσιάζουν προβλήματα υγείας είτε με τη μορφή φροντίδας και πρώτων βοηθειών.

Στα ράντζα που παρείχε ο στρατός ξεκουράζονται κυρίως ηλικιωμένοι άνθρωποι, πολλοί πολίτες βρίσκονται έξω από το εκθεσιακό κέντρο αναμένοντας νέες πληροφορίες για την κατάσταση, ενώ τα παιδιά απασχολούνται με ειδικούς παιδαγωγούς, ώστε να αντιμετωπίσουν όσο το δυνατόν πιο ήρεμα την κατάσταση.

Πηγή: ertnews.gr