Nεκροί κατά το ΒΒC και οι δύο πιλότοι που επέβαιναν στο Canadair που συνετρίβη στην Κάρυστο...

Νεκροί, σύμφωνα με το BBC, είναι και οι δύο πιλότοι του καναντέρ, που συνετρίβη στον Πλατανιστό Καρύστου κατά την κατάσβεση της εκεί πυρκαγιάς

 

Nεκροί κατά το ΒΒC και οι δύο πιλότοι που επέβαιναν στο Canadair που συνετρίβη στην Κάρυστο...

Oι χειρότεροι φόβοι όλων φαίνεται πως επιβεβαιώνονται...

Όπως μετέδωσε πρώτο το BBC, νεκροί είναι και οι δύο χειριστές του καναντέρ, που συνετρίβη στον Πλατανιστό Καρύστου.

Και ο 36χρονος Σμηναγός και ο 26χρονος Ανθυποσμηναγός. Την τραγική είδηση, επικαλούμενο το BBC, μεταδίδει και ο Independent.

Εξάλλου, λίγο νωρίτερα, ο κ. Παντελής Φραγκούλης, πιλότος και εμπειρογνώμονας αεροπορικών ατυχημάτων, δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ: «Δεν είχαν κανένα περιθώριο ζωής οι πιλότοι μετά την αποκόλληση του πλωτήρα από το αεροσκάφος».

«Το αεροσκάφος πέταξε πάρα πολύ χαμηλά, προκειμένου να στοχεύσει ακριβώς στη φωτιά. Το δεξί φτερό προσέκρουσε πάνω σε δέντρα, αποκολλήθηκε ο πλωτήρας, μειώθηκε πάρα πολύ η ταχύτητα του αεροπλάνου, γιατί ήταν πάνω σε στροφή. Δεν είχε την ταχύτητα να σηκωθεί. Από τη στιγμή, που χτύπησε, ήταν σε στροφή και δεν υπήρχε κανένα περιθώριο σωτηρίας του αεροσκάφους και του πληρώματος», πρόσθεσε.

Λίγο πριν τις 15:00 σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική, καθώς έγινε γνωστό πως έπεσε canadair στην Κάρυστο, στην περιοχή του Πλατανιστού.

Το πυροσβεστικό αεροσκάφος, με χειριστές δύο Έλληνες πιλότους από την 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης στην Ελευσίνα.

Ειδικότερα, το canadair, που ανήκει στην Πολεμική Αεροπορία, έπεσε σε ρεματιά στο χωριό Ποτάμι.

Στην περιοχή έσπευσαν στρατιωτικά συνεργεία για να δουν τι ακριβώς έχει συμβεί και σε τι κατάσταση βρίσκεται το πλήρωμα του αεροσκάφους, ενώ ενεργοποιήθηκε το εθνικό κέντρο επιχειρήσεων.

Από το συγκλονιστικό βίντεο, που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ, φαίνεται το αεροπλάνο να κάνει άφεση νερού, να παίρνει δεξιά στροφή και να χάνει ύψος.

Λίγο πριν από τη δεξιά στροφή, φαίνεται να χτυπά σε ένα κλαδί και να χάνει τον πλωτήρα από το δεξί φτερό.

Ακολούθως το αεροσκάφος χάνει συνεχώς ύψος και δεν μπορεί να ανεβεί πάνω από την χαράδρα.

Μετά την πτώση ξέσπασε αμέσως μτρομακτική φωτιά.

Σημειώνεται ότι τα canadair δεν έχουν σύστημα εκτόξευσης καθισμάτων σε περίπτωση κινδύνου.

Το Canadair CL-215, που συνετρίβη, έκανε ρίψεις μαζί με ακόμη ένα Canadair στη συγκεκριμένη εστία φωτιάς, καθώς πάντα οι ρίψεις γίνονται με δύο αεροσκάφη (επιχειρούν σε ζεύγη) και επίσης πάντοτε κάνουν ένα πρώτο πέρασμα πάνω από το σημείο για να εντοπίσουν πού πρέπει να κάνουν τη ρίψη.

Το αεροπλάνο, που έπεσε, είχε απογειωθεί από τη Νέα Αγχίαλο Βόλου.

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας

«Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 15:05 αεροσκάφος τύπου CL-215, με πλήρωμα δύο Ιπταμένους, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 1 ελικόπτερο Super Puma και 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού».